- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 30 april 2023

DET HÄNDER SAKER I VÅRT KÖK

För några veckor sedan var blickfånget påskrelaterat

 Jo, men visst! Det var fint förut också. Med tallrikshyllan och skåpet från pappa som egentligen är överdelen av en större pjäs. Fint och fotovänligt. En hörna som nästan bara har haft till uppgift att vara just det- fin. En plats att ställa blickfång på. Julkrubbor, påskägg, buketter, ljuslyktor, you name it!

Så här ser det ut just nu. Nederdelens sockel är inmåttad och formen bestämd liksom storleken på skafferiet. Hörnet kommer att vara lite sneddat, en rätt tydlig feng shui- åtgärd för att ta bort känslan av att bli skadad av vassa hörn om du skulle stöta emot.


Inuti skåpet har det däremot inte varit så fint. Därinne har det kastats in kökshanddukar, vaser, pepparkaksformar, och på en hylla diverse bra att ha- grejer. 

Ett litet avbräck i hörnet. Fint som snus!

Samtidigt- i en annan del av världen - har ett skafferi känt sig felanvänt och blivit svuren åt eftersom det inte har gått att ha överblick i det. Ett skafferi som är trekantigt i formen för att passa in bredvid kyl och frys. Fint, men opraktiskt.

Innan det byggs upp måste somligt rivas ner. Bakom gamla golvlisten syns de grå väggarna vi hade förut. När vårt stora  kök bestod av ett mindre kök och en kökskammare.

Nu gör vi slag i saken!

Vi bygger ett stort skafferiskåp och låter det trekantiga bli städskåp. Allt går enligt plan. Startdatum gick igår.

Sitter just nu och funderar på vilken färg skafferiet ska få. Jo…. För det är ju så. Dominoeffekten är stark. Jag kommer att måla om hela köket och skafferiet kommer att få agera testpanel. Egentligen skulle jag vilja måla med linoljefärg men jiiiises vad jag inte tycker om torktiden. Funkar äggoljetempera lika bra på köksinredning? Det är nämligen en typ av färg jag är smått kär i. Någon som vet?


Men först måste det eka tomt i hörnet och bli rörigt, flyga sågdamm och rotas till. Det är sen gammalt. Inget fint innan lite fult.

Glad Valborg alla fina läsare!

Kram

Sussie

1 kommentar:

Lena Hj W sa...

Du verkar vara en blå tjej. Jag är en grågrön tjej. Är kär i de mjuka gröna nyanserna nu. Varma och mjuka för ögat. Finns så mycke gammal pastellfärgade nyanser nu🙏😊