- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


tisdag 21 februari 2023

~ 3 TISDAGS-T ~

Tjuvnyp

Inte vet jag vad som är anledningen till att det massiva angreppet av sorgflugor på mina paprika - och chilisådder plötsligt ebbade ut och resulterat i att plantorna nu sätter fart igen. Kan det vara potatisbitarna jag lagt på jorden? Eller är det mina ruskigt fokuserade nypor  som mosat ihjäl allt som möjligen skulle ha kunnat ha någon som helst anknytning till sorgmyggans alla stadier som är orsaken kanske?

Hårda nypor har nog sällan sagts om mig att jag har, men nu ni! Nåt med nyporna är det.


Den här chiliplantan hade jag nästan räknat ut när det var som värst. Nu ser den knubbig och fin ut.


Några av bladen är deformerade av angreppet men sen finns det blad som överkompenserar också.


Temlor


Klart vi hyllar Ture Sventon och frossar i både temlor och tillbakablick på 1989- års julkalender idag när det är fettisdagen.

Som alltid en fröjd att se Lena Nyman skådespela. Och Inga Gill. Och Helge Skog. För att inte tala om miljöerna, detaljerna som till exempel utemöbler, vattenkannor , serviser och allt annat som mina ögon gärna fastnar på när tv:n står på. I helgen hyrde jag till och med en Madicken-film via tv:n för att få frossa lite i miljöer och få inredningsinspiration. Jo, det är säkert! Billigare än en inredningstidning och så nostalikick på köpet. Perfekt!


Tapetsläpp

Det blev den här tapeten som ska pryda väggarna i gästrummet.


Tre bra anledningar:
  1. Den går ton i ton med tapeten i sängkammaren och när du kliver upp för trappen på övervåningen så ser du båda rummen. De två tapeterna gifter sig skulle man onekligen kunna säga.



2. Den går perfekt ihop med färgen på väggarna i tv-rummet också. Och tv-rummet är stort och sätter  tonen på övervåningen. De andra rummen får liksom buga sig lite inför dess påverkan.
3. Den grå tonen i tapeten är PERFEKT till den gråmålade gustavianska sängen som ska vara i gästrummet. Så där perfekt att jag faktiskt valde en tapet som inte är inspirerad av 1700-tal trots att alla andra tapeter i huset flirtar med det århundradet. Så det kan gå!

Kram
Sussie 


Inga kommentarer: