- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 13 december 2020

Luciatåg med minnen

Hej alla ljusspridare!

Visst är det konstigt med pynt? En del saker betyder lite extra mycket och sätter stämning bara genom att det finns en historia kring dem. Så är det med en del av vårt luciapynt. Det lilla tåget vid pepparkakshuset bär minnen från när barnen var små. De brukade ändra ordningen på figurerna då och då så att luciatåget ständigt förändrade utseende. Den lilla granen som den lilla kören samlats runt är gjord av cernitlera. Ett sånt där pyssel som duktiga fritidspedagoger såg till att förse våra barn med inför stundande jullov i lågstadieåldern. Jag tror att det är sonen som gjort den men är inte säker. Det kan lika gärna vara dottern också.

Övriga luciadekorationer är köpta från Vallis keramik. De ställs inte fram förrän på luciadagen. En sådan där jultradition jag håller fast vid. Jag börjar julpynta första advent och sedan fyller jag på varje helg fram till dan före doppardagen. Nästa helg kommer krubban att ställas fram. Den är viktig för påminnelsen om varför vi egentligen firar jul. 

Det är svårt att fota nu när mörkret är så närvarande. Ber om ursäkt för suddiga bilder. Slutartiden är så lång och jag borde köpa mig ett stativ. Eller kanske önska av tomten...

En annan sak jag gärna skulle önska mig av tomten tänkte jag visa i nästa inlägg. Det kan vara bland det finaste julpyntet jag någonsin sett. Synd bara att det verkar vara slut överallt. 

Luciakram

Sussie 

1 kommentar:

MirandaMaräng sa...

Ja visst är det gamla och lite slitna julsaker som betyder mest! De som har en historia att berätta och som man minns något särskilt om! Och som åker fram jul efter jul!
Ha en fin helg & 4Advent! (Tänk vad fort det har gått)!
Kram