- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 15 november 2020

Gustavianska lampetter

 Hej söndag!

Tänk att halva november redan har gått. Det går för fort. Jag hinner inte med. Det jag saknar mest är ljuset. När klockan är fyra på eftermiddagen börjar jag gäspa. Hjärnan tror att det snart är läggdags.

Med skärpta coronarekommendationer håller vi oss hemma och umgås typ endast med närmaste familjen de dagar vi inte är på jobbet. Umgås, läser och smårenoverar med tapetsering och ommålning. Det bästa som finns.

Från det ena till det andra så hämtade Raymond hem ett fynd i fredags som jag ropade in på en nätauktion förra helgen. Eller ja... faktiskt två fynd för det var ett par gustavianska lampetter som ska sitta på var sida om det stora fönsterpartiet i salen. På baksidan står det att de getts i bröllopsgåva 1987 till ett par som firade 40-årig bröllopsdag det året. Lampetterna var elektrifierade när jag ropade in dem, med ett litet plastigt lampljus framtill och så en lampskärm på det. Inte riktigt så som jag ville ha dem men stilen, storleken och att de var ett par fick mig ändå att slå till. 

Här ser ni den ena lampetten innan vi tog bort elektriciteten och lampskärmen 
Klassiska detaljer för den gustavianska stilen


Nu har vi plockat bort elen och istället använder vi ljus. Så nöjd! Precis känslan jag ville åt. Passar perfekt till tapetstilen.


Nu kommer en cliffhanger till nästa inlägg som kommer på onsdag:

En stor anledning att älska november!

Dags att koka en balja te och dyka djupt ner i en bok. Och senare blir det nytt avsnitt i serien The Crown. Så bra serie! Äntligen är nya säsongen här,

Kram

Sussie

Inga kommentarer: