- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 8 november 2020

Nytapetserad sal och färgkoder till gustaviansk herrgårdsstil

 Hej söndag!

Nu är vi äntligen inne på finliret i salen. 

Piffet! 

Ni vet när man går och vrider på nån blomkruka eller testar vilka gardiner som gör sig bäst. Det piffet. Just gardiner har jag redan bestämt mig för vilka det blir. Jag har ett par tunna vita linnegardiner som aldrig går ur tiden och som jag köpte 1990. Det kommer att bli fint med dem. De passar lika bra på Manhattan som i en nytapetserad sal i Östra Ämtervik.

Just nu tycker jag kanske att salen är vårt finaste rum. I alla fall att det har potential att bli det. Listerna som jag hade tänkt spara ifall jag ångrade mig, använder vi nu som list mellan tapet och det vita nedmålade partiet från taket för att markera en snygg övergång. Skulle vi mot förmodan återgå till spegelindelning igen blir det till att köpa nya lister för de gamla har förlorat måtten så att säga. Ingen högoddsare på att det skulle råka hända dock.

Raymond byter kulodosorna idag och jag klurar på vilket rum vi ska ta oss an nu när vi snart är färdiga med salen. Sängkammaren kanske? Där drömmer jag om vacker spegelpanel istället för den varianten vi har nu med bara målat längst ner på väggen. Tapeten vill jag dock inte byta där så det är liksom "bara" att bygga en panel. Fast det är klart... om man nu ändå håller på så skulle det ju vara bra att bygga om den gamla garderobsväggen också. Glasade dörrar med tyg bakom är ju typ hur fint som helst... Visst är det kul att drömma?

Tapeten heter Drottningholm och kommer från Boråstapeter

Stolarna är målade i en kulör som heter Gammelvit ur kollektionen Sandras hem

Fönsterfoder och golvlister är målade i färgnyansen Snö NCS-kod CW 0,4 brytbas A. Salsskåpet är målat i gustavianskt grå S-2002-G efter tips härifrån.

Ser ni förresten att de svarta lamporna är guldfärgade under? Min tanke är att byta ut sladdarna och sedan spraymåla lampskärmen  och kåpan upp mot taket i guldton. Jag gillar formen och stilen på lamporna men inte färgen. Det blir för skarpt med svart. 

Nu ska jag ut och plantera massor av narcisslökar. Sen blir det fars dags-firande med nybakad äppelpaj efter önskemål från den vi firar.

Kram

Sussie

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Oh, så mycket vackra vävda saker!! Du har en vacker sal och ditt hem är hemtrevligt och alla dina vackra blommor. Jag har följt dig i många år, du var en av mina första bloggar, som jag började följa och jag blir aldrig less...