- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 6 september 2020

Bokhyllan Billy blir bokskåp i gustaviansk stil

Hej alla!

September hörrni!

När jag sitter och skriver det här inlägget så haglar det ute. Solen skiner och så haglar det. Massor!

Jag älskar hösten, september är bland de finaste månaderna jag vet (kanske för att jag fyller år då ;) men hagel... njaej.... känner mig inte så där jättepepp på det faktiskt. Än vill jag gå i kjol med bara ben.

Vi har hunnit med massor i helgen. Jag känner mig otroligt glad för att inredningsinspirationen har kommit tillbaka. Den var borta där ett tag.Jag orkade inte besöka varken auktioner, loppisar eller möbelvaruhus. Och det är så olikt mig, men nu är jag tillbaka i pysselkreativiteten igen. Kul att ni kikar in förresten! Det bidrar också.

Vi har byggt om våra bokhyllor till bokskåp och det kommer att bli så fint, när det är klart. Idag får ni en glimt av vad vi gjort. Som stomme är det vanliga Billyhyllor från Ikea. Jag gillar inte ytan så jag har penselmålat dem. Det blir en helt annan känsla om ni frågar mig. Och eftersom jag inte kände mig nöjd med färgen har jag bytt ut den. Ni får se mer när allt är riktigt klart. Och det bästa av allt - vi har satt på glasdörrar. Det lyfte hela bokskåpet.

Här kommer bilder på hur det såg ut för några dagar sedan.På krönet har vi gjort så som vi gjort på mycket annat. Visst är det vackert med sockerbitslister!


Finaste tavlan har Emmas Mike målat.

Och som pricken över i har vi bytt standardknopparna till kläppen. Nästa gång jag visar bokskåpet är det färdigmålat och alla glipor är igenspacklade. Jag gillar verkligen inte glipor.Nu måste jag ila! Ska lägga bud på ett skåp på en onlineauktion! Håll tummarna!

Kram
Sussie


3 kommentarer:

Helena M sa...

Supersnyggt. Så duktiga ni är 👍🏼👏🏼 Så snygga kläppen. Er törs jag aldrig bjuda hit 🙈😍

MillieVanilli sa...

Hej!
Vad är det för glas/vitrin dörrar du köpt?
Spec de låga dörrarna?

Tacksam för svar!
Mvh camilla :)

Granne med Selma sa...

MillieVanilli:
Det är Ikeas dörrar även de lägre. De fanns dock inte glasade så vi köpte täckta små dörrar och byggde försiktigt om dem och köpte glas hos glasmästaren i rätt mått.