- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 13 september 2020

Jag vann budgivningen!

 Hej alla!

Förra söndagen vann jag budgivningen på en nätauktion och salsskåpet blev mitt. Slängde in det sista budet när det var fem minuter kvar och skåpet blev mitt för 400 kronor.

400 kronor!

Från början hade jag tänkt att det skulle ställas i sonens gamla rum på övervåningen, men när jag såg det i verkligheten tänkte jag om nästan omedelbums för det var högre och större än vad jag föreställt mig att det skulle vara. 

Det passar perfekt i vår sal där det nästan är tre meter högt i tak och där vi tidigare haft ett mindre skåp som aldrig känts riktigt rätt, varken i stil eller i storlek.

Det här är perfekt!

Det är inte originalmålat så det gör inte så mycket om jag skulle måla om det. Just nu finkammar jag nätet på färgblandningar av gråa nyanser som var vanliga på 1700-talet. Har ni några tips på blandningar så kommentera gärna.

Beslagen ska bytas. De som sitter på är en aning vulgära för min smak. Det gör så mycket vilka beslag ett skåp har. 

Dags att kika på fyndet? Här kommer det:

Har alltid drömt om ett skåp med skedhylla. Beslagen jag inte gillar men annars är jag smått förälskad i allt som har med salsskået att göra. Sockerkantslisten, snedklaffen, skedhyllan, storleken. Och priset.


Nu ska jag skura rent skåpet och mysa med liten fyrfota hjärtevän som sovit hos oss i natt. Han är det sötaste som finns och vi lånar honom gärna på helgerna, dotterns bichon havanaise Yannick.
I nästa inlägg tänkte jag visa ett par stolar som just nu får sig en riktig makeover. Också de fyndade fast på loppis. De har fått flytta in från stallet och kaféet och står nu i vårt bibliotek.

Njut söndagen!
Kram
Sussie
2 kommentarer:

Annika sa...

Jamt uuunderbart😍😍 passer däj perfekt. Kram

Granne med Selma sa...

Ja, det gör ju det :) Så glad för att äntligen ha hittat det!