Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 24 januari 2016

Att vara här och nuStolen har jag skrivit om här

Lampans modell kallas Strindbergslampa. Bredvid står ett Traderafynd: En byst av Selma Lagerlöf tillverkad av Rörstrand.


Mina fina vantar gjorda av min mamma. Fodrade med fleece och alldeles oumbärliga när det är 20 grader kallt ute.

Söndag igen.

Veckorna går fort.

Just nu känns det mest som en stilltjeperiod när det gäller inredning här hemma. En mellanperiod där jag inte riktigt vet vad jag ska ta itu med. Det är för tidigt att väcka mårbackapelargonerna och för sent för julpyntet. Kanske är det just en perfekt tid till att träna mindfullness på. Att stanna upp och bara njuta av stunden som den är.

Ibland blir det dock en skön mix av inredningsdetaljer utan att man haft en tanke på att det skulle kunna bli något estetiskt av det. Som när vantarna "Made by Mormor" plötsligt hamnade på skrivbordsstolen i hallen efter en promenad. Plötsligt blev det bara... fint.

En loppad stol, ett slitet skrivbord, en lampa given av en älskad pappa och ett par vantar stickade av en älskad mamma. Plötsligt behövs inget nyinköp eller någon ny inredningstrend uppsnappad på Formexmässan. Inredningslusten kom tillbaka i all sin kraft!

Kram Sussie - som förresten pallrade sig iväg till gymmet igår för att försöka ruska liv i en kropp som haft mindfullness och fokus på det goda i stunden alltför länge nu.

Inga kommentarer: