Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
tisdag 21 januari 2014

Ljus i vardagen med LED

Ju äldre jag blir desto mer beroende blir jag av ljuset. När det våras, är det ljuset jag längtar mest efter och inte värmen.

Vi har bytt ut (nästan) alla våra lampor till lågenergi och LED-lampor. Vi har också plockat bort en del armatur och ersatt dem med spotlights istället.Spotarna är infällda och ger uppåtgående sken, både i fönstret och på det lilla trappsteget vid glasdörren. Man behöver inte alltid sätta spotlights så att de lyser nedåt.

LED-belysning är fantastiskt tycker jag. Det finns ingen risk för överhettning vid infällning och så är det miljösmart. Energiförbrukningen för LED-lampor är 10% jämfört med vanliga traditionella glödlampor.
Vi har köpt vår spotar på Ljustema. Där finns också lampan jag gärna skulle vilja ha i vårt tv-rum.


Den skulle passa perfekt bakom soffan. I julas stod julgranen där och lyste upp vår tillvaro och när den slängdes ut blev det så mörkt där i hörnet.

Kram Sussie

2 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Åhhh så fint och fiffigt att fälla in spotlights ! Ni har ett så himla fint hus med smarta lösningar. Ha det gott, Kraaam Anette

Anonym sa...

Så bra med ett inlägg om belysning! Jag kan tycka att det är svårt att få ihop miljövänlighet med ljustemperatur, och det för ett rimligt pris. Letar fortfarande efter de perfekta glödlamporna...
Kram!