- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


fredag 1 mars 2013

Mårbackapelargoner

Idag har jag planterat om mina Mårbackapelargoner. Inte alla, för jag har ganska många, men en stor del av dem.


Förra året snålade jag och använde jord som inte innehöll så mycket näring. Resultatet blev pelargoner som blommande fantastiskt, men nästan utan några gröna blad.
I år satsar jag på bättre jord och hoppas att mina Mårbackapelargoner ska berika mig med några blad bland blommorna också.

 
Jag planterar alltid Mårbackapelargoner i lerkrukor.
 
 
Med åren har krukorna fått härlig patina.


De här kraftiga exemplaren är nya och ska få agera modersplantor i år. Först ska de rota till sig ordentligt i sin nya jord och sedan ska jag ta skott av dem.

Kram Sussie

9 kommentarer:

Anna sa...

Jag har sett dina Perlagoner när jag varit på kafferep och de är ljuvliga. Jag hoppas att mina kan bli hälften så fina iallafall, för då har jag överräffat mig själv :-).

Lantligt i smultronbacken sa...

Jorden är viktig för pellisarna. Jag har alltid pelargonjord och sen kör jag pelargonnäring. Tar alltid bort de första blomknopparna för att de tar all näring annars. De hinner blommar under sommaren ändå:)

Kram Teres

Anonym sa...

Sussie,
Vilka harliga pelargoner!!!
Hur gor du nar du tar sticklingar?
Drommer om en Marbacka eller tva, i 'nyhusets' fonsterveranda, nasta sommar...kanske inte sa langt ifran 'var Howard'...
Andriette

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Så koselig innlegg !

Mona sa...

Jag planterar om mina pelargoner med pelargonjord. Men på din påse står det Mårbacka. Var köper du den? Är dem speciell för just Mårbacka?
Ha´en trevlig helg!
Mona

♥Linda♥ sa...

Visst är det härligt vårigt när man plockar fram ock pysslar med pelargonierna!?! Skön känsla fylld av hopp om vår och varmare tider.

Härlig helg till dig!

Merja sa...

Ljuvliga! Mina som jag tagit upp från källaren är inte alls fina, men förfoppningsvis blir de det:)
Ha det gott!

Anonym sa...

Underbara pelargoner, i år har jag inga. Får inhandla nya, de är så fina.
Kram Birgitta

Asta sa...

Nu fick jag dåligt samvete. Mina pelargoner skulle också behöva planteras om. De är inte tillnärmelsevis så fina som dina. Men det var en dålig sommar förra året och de trivdes inte alls. De var inte mycket större när jag tog in dem för vinterförvaring än de var när jag plockade ut dem på våren. För mycket vatten och för kallt.