Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 20 januari 2013

Trendoffer eller inte?

Vi har en vacker sal i vårt hus. Vacker men svårmöblerad.
Två stora fönster, två dubbeldörrar, en enkeldörr och en stor kakelugn.

Möbleringen har förändrats under åren och om sanningen ska fram, har det nog aldrig känts sådär... "JAAA!!! Så här ska det VAAA!"

Just nu har jag ställt in ett stort bord därinne. Det är gammalt, köpt på auktion och avlutat. Trendexperter säger att furan är tillbaka. Ska jag satsa på trender eller hålla fast vid det jag alltid haft och måla det ljust? "Ljust och fräscht är heeeelt ute", enligt trendexperten jag lyssnade på. Hon såg ut som om hon spottade ut orden, så ute är det tydligen.
Jahapp!

Jag ska fiffilura lite på det idag. Solen skiner, dagen är vacker och livet är härligt just nu.

 
 
 
 
 
Broderade dukar är vackra oavsett om bordet är fura eller vitmålat.
 
Kram Sussie

13 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

Fin bord du hittat. Om man ska måla eller inte är ju bara en själv som vet. Gillar man vitt så gör man eller så gillar man furu...Man ska ju trivas med det. Men visst är broderade dukar jättefint. Kraaam Pia

Chokladvillan 1910 sa...

Äh, självklart kör man på det man gillar !!! Eller hur ? Jag har oxå en sån där svårmöblerad salong, det finns ju inga väggar att möblera mot !!!! Blir galen ! Här möblerar man inte om något...Lite trist men men.
Kram Anki

Ann-Therese sa...

Äsch strunta i trendexperterna...det som känns i hjärtat är det som är rätt. Trender kommer och trender går. En mix av lite av varje eller att hålla sig till en stil man redan älskar, inget är fel.

Anonym sa...

Jadu.... det är inte alltid helt enkelt det där med färgval. Men det är ju just det du är proffs på så du kommer snart på hur du vill ha det. Själv blev jag tipsad om att va lite trendig och måla min fina avlutade soffa pianosvart...mmmm..säkert skitsnyggt med rätt färgsättning på kuddar o dyl. Har inte bestämt mig ännu så den står allt kvar i sin präktiga "furafärg"...så länge :) Kram / Sussi på g

Tinas vita bo sa...

Trender hit och dit, huvudsaken är att man trivs med det själv... :)

Bordet är superfint!!

Har oxå svårmöblerade rum..
Är det inte fönster, nischer eller dörrar, så är det stora element... suck
men man gör så gott det går.. :)

Ha en fin söndag
Kram Tina

Asta sa...

Nu struntar jag ju för det mesta i trender. I alla fall medvetet. Så som bordet ser ut på bilden, vilket kanske inte speglar verkligheten så tycker jag att du ska låta det vara. Det ser riktigt vackert ut. Men det är bara min åsikt.

Anonym sa...

Jag tycker att det är snyggt att blanda. Själv gillar jag mörka möbler, ena året är jag alldeles ute, nästa år är jag inne vad gäller trender... man skall ha det man gillar, tycker jag.
Kram Birgitta

Charlotte sa...

Tycker gott att du kan ha ditt vackra bord kvar som det är! Varför måste man välja hela tiden? Om man gör som man tycker och omger sej med det man gillar oavsett trend eller ej så blir det nog bäst!

Hanna sa...

Ha en fortsatt fin söndag!
Kram
Hanna

♥ Pia... sa...

Fiffilura du;).. du har så möe rolige uttryck.fiffilura.. Ja jag har väl iofs inget trend hem precis... nää mer piasblandning.. Har ett soffbord som är urgammalt och som varit ett köksbord en gång på 1800talets slut.. men som jag köpte i en antikbutik här i stan för längesen.. då var det kapade ben men inte riktigt i min rätta höjd som soffbord så jag kapade det lite till.. avlutat var det..sen linoljebehandlat.. har fiffilurat på den många gånger..ska det bli vitt..eller ska det bli grått..eller ska det få va som dä ä??.. dä ä som dä ä nu å;))å säker kommer det att förbli så :.ska vli spännande att se vad du kommer göra med ditt bord..! kram..pia....

Magasinet sa...

Det kan ju lika gärna vara din smak eller din lösning som skapar trender, så fint som det är här på bloggen. Sedan tycker jag att bordet var fantastiskt fint både i färgen och ådringen, fast det går ju att ta fram på nytt om man ändrar sig :)

Annas skattkammare sa...

Jag tycker att man ska satsa på det man tycker om, trender eller inte. Det är det som gör ett personligt hem i min mening.
Önskar en fin kväll!
Kram Anna

G:a Affären sa...

Men visst är det så att pendeln svänger, och ganska snabbt och hårt ibland. Nu har det varit vitt och ljust och all furu är övermålad så naturligtvis är det avlutat som är inne igen.
Det är lika bra att köra sitt eget race så att det känns rätt för en själv.
Jag vet precis hur det där rätta känns när möbleringen har hamnat rätt, härligt!

Ha det bra!

Kramar
Cia