Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
fredag 30 december 2011

Tillbakablick på året som gått - del 3

Maj

Raymond fyllde 50 år och fick rabarber i buketten från mig.Och ute i Stallet började Mårbackapelargonerna att acklimatisera sig. Vi drog upp egna plantor som vi sedan sålde på Mors Dag. Det fanns kunder som åkte långt för att få köpa en riktig Mårbackapelargon från Granne med Selma. Vilken feedback!Vintern tog omtag i maj! Solstolen stod ute samtidigt som snön föll under natten. Årets roligaste bild blev tagen.Av söta tremänningen fick vi två stolar som blev till ett stolsmaraton i iordningsställande. Under en dag följdes arbetet i realtid på bloggen. Resultatet blev... PERFEKT!


Vår katt fick agera "människa" och vara ursäkten för mitt småpratande med pionerna.


Vi tog omtag med vår veranda. Efter renovering av Stallet hade vi under nästan två års tid fått lämna den halvfärdig. Nu kändes det som ett litet lagom projekt att ta tag i jämfört med Lilla Stavik.

Sparsamt med snickarglädje, men ack så roligt att få dit! Dropplister, klossar och spegelknutar - mums!Årets gräskrona gjordes i ängsull. Jag har den fortfarande kvar, lika fin som när den var nygjord.

I maj var det också dags för ett nytt kafferep. Temat denna gång var Mors Dag. Alla kakor hade anknytning till temat - mormors syltkakor, svärmors drömmar... och dammsugare! En ny liten kaka kom till. Jag döpte den till Violer till Mor. Kanderade syrenblommor fick symbolisera violer när de tog slut pga av efterfrågan.

Juni

Syrenerna blommade för fullt i vår trädgård. Smideskronan i Stallet fick ny skrud.
Slarvsussie glömde kameran ute i regnet och fick snopet trampa iväg och köpa en ny. Rikare på nya foton, men fattigare på pengar blev resultatet av denna glömska.

Strax före midsommar hade jag Gräskronekurs i Stallet. Tänk, vad man kan skapa av "ogräs"! Och det är till och med roligt att städa efter en sådan kurs eftersom skräpet också är vackert...På verandafronten hade vi svårt att bestämma oss för vilket räcke det skulle vara på överdelen. Spjälor eller kryss? Vi valde spjälor.


Till midsommar ska man ju gärna äta jordgubbar. Det gjorde vi också, fast vi plockade dem inte i landet utan i blomlådorna.


Gunilla Bruce använde Stallet som showroom för sina vackra kuddar. Nu har dessa skapelser gästat både Granne med Selma och studion för inspelning av Gomorron Sverige.

Kram på er alla läsare!
/Sussie

2 kommentarer:

Inger Hallström Stinnerbom sa...

Åhhh! Syrenkronan gör mig vårlycklig./Inger

Tinas vita bo sa...

Härlig årskavalkad!!

Önskar dig ett Gott Nytt År, vännen!

Nyårskraaam Tina