Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
torsdag 23 juli 2009

T-A-C-K

Kafferep...

För andra året i rad har det nu bjudits till kaffrep hemma hos oss i Stavik. I två dagar har huset fyllts av människor, skratt och hemtrevnad.

Och det är märkligt.

Människor man känner, och tycker om, blandas med människor man inte känner, men tycker om innan dagen är slut.

Att träffas, att umgås, att prata, skratta och dricka massor av kaffe - det är magi! Att knyta kontakter, att ta tillvara gamla, fina traditioner och att få vara en del av detta - det är också magi!

Från hela Värmland kom kaffegästerna och alla hade de en gemensam inställning:

Det är roligt att umgås!

Stort tack och stor kram önskar

Sussie med familj


P.S Jag kommer att relatera en del till kaffrepet i några inlägg framöver. Bland annat kommer ni att få läsa om kvinnor från Arvika och om tidningsreportage.

OCH

Kan någon hjälpa mig? Jag kan infoga foton i bloggen, men de lägger sig längst upp i inlägget och sedan kan jag inte flytta dem. Detta resulterar i att jag antingen får ha alla foton längst upp - vilket stör mig eftersom jag vill varva text och bild så att de överensstämmer eller bara ha en bild i inlägget... Hoppas innerligt att någon kan hjälpa mig. D.S

10 kommentarer:

Skatan sa...

Hej igen!

Vet inte om jag kan hjälpa dig...har du möjligen uppdaterat din version av bloggprogrammet? Jag provade nämligen att starta en ny blogg lillaskatan.blogspot.com och då uppförde sig programmet lite annorlunda. Bilderna gick att klicka på och förflytta ungefär som när man använder powerpoint...kan det vara DET det hela handlar om? Hm...om inte är det svårt att veta för mig om jag inte prövar mig fram. För det behöver jag ditt lösenord vilket ju ställer till det en hel del. Jag skulle själv inte lämna ut mitt lösen om jag inte först hade kniven på strupen nämligen ;-)

Avvakta och se om du får några råd under dagen...hör av dig igen om det inte löser sig!

Anna

ÄnglarumsMia sa...

TACK underbara Sussie och hela din goa familj!
Det är så fantastiskt att komma hem till er - man känner sig så välkommen och det är en ren fröjd att vara i ert vackra hem. Det är som en lisa för själen!!!!!!
Goda kakor, massor med kaffe och en helt magisk chokladtårta med vackra, ätbara rosenblad....
Ja, jag har ett leende på läpparna än!
Stor kram till er alla!
Mia

emilias gömmor... sa...

Hej!
Jag har samma problem. Sist satte jag in en bild i taget skrev text. sen en bild till och text(i samma inlägg), men bilderna kan jag inte flytta.

Kram Mimmi

Lyckofröken sa...

Har också märkt av problemet med bilderna. Jag lägger in bilderna först och skriver sedan, då går det bra. Man får se upp bara så att man tar den bild man vill ha sist i inlägget först.

Vad trevligt det låter med kafferep!

Kram A

nea i det gula huset sa...

Hej du!
Jag har haft precis samma problem som du men provade att trycka på "redigera i hotmail". Sen var det bara att markera och klippa och klistra "länkarn" som man ville ha det! Sen är det bara tillbaka till "skriv" igen och kolla om det har blivit bra!
Hoppas det hjälper dig!

Kram Nea

Anonym sa...

Vad härligt med ett sådant kafferep... man skulle kanske anordna något liknande :)

Pia..... sa...

hejsan gosussie..jag är inte rätt person till att hjälpa..har såna problem med blogger..kommer inte in på en del bloggar...tex..lantlif..ej heller hkan jag kommentera inne hos många..blir sååå trött..och när man inte förstår vad felet är heller..jag lägger alltid in bilder först och sen skriver jag min roman:)..har bara blivit såå..ååå så roligt att läsa om vad ni hade för er igår..lika rolgt förstår jag...har du hämtat ..och vilat dej...än..jag njuter av allt det mysiga som vi fick uppleva hos dej länge....chokladkakan ..du kan du inte lägga ut lite recept..visserligen kan man kanske leta fram lite själv..men..tänkte bara ifallatt....kram..och ha de sååå bra..Pia

Blåbärs och smultronstället sa...

Man skulle varit där hör jag. Kanske nästa år. Vi hade en härlig dag i Nora i alla fall...
Kram Susanne

Lilla huset på prärien sa...

Hej Sussie,

tusen TACK för din gulliga kommentar. Ja det var både överraskande och glädjande att bli månadens blogg i Lantliv. Särskilt som jag inte känner mig helt "lantlig" heller *ler*

Vad kul att ha en sådan där fika varje år! Det är ju supermysigt. Du har ju det så fint där hemma hos dig också så vem hade inte velat komma hem hos dig och fika?!

Jenny

Älfgärdet sa...

TACK snälla rara för din generositet att öppna upp ert hus för oss! Blir nästan mållös när jag kommer in i ert hem(liksom mina medsystrar!). Tyckte mycket om den nya färgsättningen i salen (eller det kanske ni inte kallar rummet???). & tror banne mig att jag fick mig det bästa skvallret till livs också ;)!
//Madeleine