Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
torsdag 23 juli 2009

Med utsikt över sjön

Har ni någon gång åkt över Fryksdalshöjden, från Västra Ämtervik och mot Arvika, vet ni vad jag talar om, när jag säger:

Vackra hus, vacker bygd, hantverk... och trevligt folk!

Trakterna kring Arvika sjuder av hantverkskunniga människor. Och jag har den stora äran att känna två av dem lite mer.

Många i bloggvärlden vet vilka jag menar om jag säger Pia och Annika - eller varför inte Vardagsrummet och Med utsikt över sjön.

Jag skulle vilja tillägna ett par inlägg till dem, och jag börjar med Annika.


På årets kafferep dök hon upp i en mycket vacker tunika med broderier.

- Vilken vacker tunika du har, tittade själv på något liknande häromdagen från Odd Molly.

- Jaaa, fast den här har jag gjort själv, sa Annika. Det är en kaffeduk som jag ropat in på auktion och sytt om till en tunika. Tyckte den passade till idag... En kafferepstunika gjord av en handbroderad kaffeduk på ett kafferep...Vilken idé! Tyvärr glömde jag ta kort av den, men istället visar jag bilder av en annan skapelse som hon gjort.

Att Annika är fantastisk på att skapa, det har vi läst om många gånger i hennes blogg, men jag tror inte hon vet om själv, vilken fantastisk blick hon har.

Av rostig taggtråd, skedar och porslinskärvor har hon också gjort en oerhört vacker kafferepskrona.

Så rostig, så romantisk, så skir... och så underbar!


Kram till er alla!
Och största kramen till dig idag, Annika! Och tusen tack till dig, Nea, som tipsade mig om html :-) Nu kan jag fixa med bilderna igen.
/Sussie

12 kommentarer:

Annika sa...

Men Sussie!!!! hö du ha gjort....setter o läser å tårera kommer..... itte ä jä sån itte... dä ä ju bare å gäre som en töcker dä..... Tusen tack för dinne underbare ord te lelle mäg.... (ja lelle o lelle!!) :) skecker en stoooor kram genom sladden o håppes på att vi ses snart igen.... Kram Annika

Blåbärs och smultronstället sa...

Härligt med värmlänsk dialekt!
Otroligt fina saker och vilken kreativitet. Jag syr mycket och det där med tunikan var en bra idé:-) Måste kika in hos Annika.
Kram Susanne

Lilla Blanka sa...

Hej Sussie!

Var just inne hos Pia och tänkte att jag måste ta en kik här hos dig också!

Brukar inte titta in här så nu hade jag en massa roligt att titta igenom ♥

Kram
Mia

I huve´t på... sa...

Tänk att min lilla blogg ä länkad hos "Granne med Selma" det känns stort!=) Jag har också tänkt mycket på Annikas hemsydda linne! Men om jag skulle hitta en sån duk skulle jag nog inte våga sätta saxen i den!
Hej å kram Stina

Pia..... sa...

Haha..se den lelle kusinen min..hooo kan ho:)..lelle å lelle..ho ää iallfall längre än mäg....Å att hon är duktig..det vet jag sen länge men har liksom inte sagt det till henne..men Nu har jag gjort det flera gånger...och en sån krona har jag mää beställt..vart jag sen ska hänga den..vete katten..för jag har inte så många ställen i trädgården och så har jag småglin som en får passa för sånt...åååsssså göbben förstås..han har inte möe hår nu..men en får vare rädd o de lelle han har..ja jag tänkte på att han klipper gräset här hemma och har jag då hängt en rostig krona med tagger i trädet...hmm.du kan tänk dej synen va:)..Du skriver såå rart..man blir rörd å annikas vägnar....kram..Pia

Annas skattkammare sa...

Vilken underbar krona! Helt ljuvlig! Åhh tänk den som kunde sy sina egna fina tunikor.. Kanske borde prova någon gång..
Kram /Anna

promenader på landet sa...

Jättekul att läsa din mysiga blogg och njuta av dina vackra bilder! Kram från Maria

bloggare på icedaniel.se sa...

Tycket fin tunika är det odd molly som säljer den !

Vackrare vardag sa...

Vilken fin krona! Måste kika in på hennes sida genast. Och jag kan bara tänka mig hur vacker tunikan var. Önskar jag skulle kunna sy så...

Börjelundskan sa...

Hej Sussi!

Vilken underbar krona, Ja tänk vilka duktiga hantverkare det finns runt i kring,......med massor av helcraesy ideér, de gäller ju att ha fantasi och kan tänka utanför "boxen" lite :).

Den där tunikan skulle jag vilja ha sett, vilken underbar ideé, "Old Molly bara så där rakt upp och ner av en gammal kaffeduk. .....I Like!!

Ha en härlig helg! Kraam Cin

Ina sa...

Oj nu blev jag nyfiken på hennes tunika!! Vilken otroligt fin kafferepskrona, både söt och ruff på samma gång och helt unik i sitt slag.
Kram Ina

Skatan sa...

Coolt gjort av alla gamla porslinsdelar! Det där gillade jag :)

Kaffedukstunika - den vill jag gärna se! Kanske vi kan lura henne att blogga om den?

Älskar alla kreativa och galna påhitt här i bloggosfären...

Trevlig helg,

Anna