- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


lördag 30 december 2023

NYORDSLISTA

Finns det  något roligare än nya ord? Jo, så klart det gör. Trädgårdsskötsel, resor och att träffa någon man inte sett på länge är bara tre saker som är roligare. Men ändå. Ord är fantastiskt kul!

Varje år görs en lista på nya ord som speglar året som gått och som börjat användas för att förklara samtiden. Det finns några riktigt bra ord med som jag säkert kommer att använda framöver. Bland annat de här:

Bubbelhoppa: medvetet byta miljö för att komma ur sin egen bubbla och därigenom få nya perspektiv och kunskaper. Plötsligt känns det inte så skrämmande att byta bana eller riktning längre. Mer som att lattja runt lite i ett bollhav med sockerdrickskänsla i kroppen. 

Prompta: skriva en textinstruktion till en AI-tjänst. Testade att prompta följande ord på Craiyon-  winter,snow, new year, sun drawn by Monet och fick följande förslag på bild:


Tantparkour: lättare fysisk träning för äldre där föremål i utemiljön används exempelvis som hinder att klättra över. Följer ni inte redan instagramkontot som är upphovet till namnet så gör det! Skitbra och roligt! Alla kan i alla åldrar ❣️



Vill du veta alla nya ord på listan kan du klicka här

Kram

Sussie

Inga kommentarer: