- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


tisdag 23 maj 2023

3 TISDAGS-T

 Tomathus

Jag har turen att ha ett tomathus. Ett växthus för enbart tomater. För all del också till chili och paprika.

Nu är alla tomater utplanterade, chili och paprika likaså. En märkligt välbefinnande känsla när allt som är förodlat har hittat sin slutgiltiga plats.

Jag har bestämt mig för att satsa lite särskilt på tomaterna i år. Totalt har jag drygt 30 plantor och flera olika sorter. Små, stora, röda, gula, svarta. Drömmen skulle vara om varje planta i snitt gav ett kilo tomater. Drömmigt!


TreJust nu har tre ankungar kläckts i äggkläckningsmaskinen. När det inte finns en livs levande ankmamma som skyddar och värnar om de små liven får man vara påhittig. Dammvippan agerar fluffig, mjuk och beskyddande ankamamma tills ungarna är stora nog att flytta ut till de vuxna ankorna. De verkar fullt nöjda med denna lösning hittills.

Det är fortfarande flera ägg kvar som  inte kläckts. Jag tror det kommer att bli minst tre ällingar till om allt går som det ska.


Trampstenar


En tredjedel av potatisslänten är färdigrensad och planterad. Jag har gjort en provisorisk trampstenstrapp så jag slipper trampa till jorden eller förstöra det som är planterat. Inget hållbart, bara enlösningförstunden- lösning som fungerar.

Kram
Sussie


Inga kommentarer: