- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


tisdag 28 februari 2023

3 TISDAGS-T

Tea in the afternoon

I lördags styrde vi kosan mot Lysvik och Mormors glasscafé. Vi hade bokat in oss på Afternoon Tea där. Har ni möjlighet att göra det samma någon gång så tveka inte. Det är så gott och så mysigt. Allt är hembakat och med bästa sällskapet är utflykten verkligen en riktigt härlig helgupplevelse. 

Första fatet är min favorit. Klassisk gurksandwich och andra små matiga smörgåssnittar. Så gott!

Tekopparna i engelskt porslin hade den allra ljuvligaste ljusgröna färgen. Blir sugen på att införskaffa något liknande. En kul sak att kika efter på auktioner och loppisar. Matchar snittarna också.

Omsorg i varenda liten snitt!



Många koppar te blev det. Vi tömde kopp efter kopp. Och kannan fylldes på igen och igen och igen.

Efter första fatet blev det dags för nästa. Små fina scones i formen av ett hjärta. Hemgjord sylt och lemon curd och så lite grädde till det. Klassiskt engelskt och ett lika stort måste med scones som med gurksandwichar på ett bra Afternoon Tea.


Tredje, och sista fatet, bestod av mer sött. Fina små bakelser och en liten kaka som smakade semla.





Trazan och Banarne

Jag älskade Trazan och Banarne när programmen sändes första gången i början av 80-talet. Minns att jag önskade mig prick en sån där studsmatta som de hoppade runt på. Och tänk vilket medvetet miljötänk de förmedlade på ett pedagogiskt sätt. För att inte tala om hur tydligt man fick veta vad som kunde hända om man inte använde hjälm eller gjorde nåt annat dumt. Då kom Olyckan.

Filmstjärnekortet med de två karaktärerna trillade ur en bok som jag flyttade på när vi tapetserade i gästrummet. Passande till dagens inlägg.


Tällberg

Idag åker dottern och jag på spa-resa till Tällberg. Så välkommet och så mysigt. Tre dagar att bara umgås och njuta av behandlingar, god mat och roliga samtal. Vi brukar göra minst en mamma-dotter-resa per år. Vi gillar att göra samma saker.


Kram

Sussie

1 kommentar:

Lena Hjalmarsson Wahlberg sa...

Va mycke mysigt 👍 Ha det gött❣