Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 10 mars 2019

Nu gör vi vår inomhus!

 
Våren kom av sig lite utomhus. Det snöade hela dagen igår och idag är det gnistrande vackert ute. Om inte mina längdskidor hade gått sönder skulle jag med glädje ha tagit ett varv ute på fälten. Jag får göra vår inomhus istället. Det behövs inte så mycket. Med blommor kommer man långt.

Pärlhyacinter... vilka otroligt häftiga blommor! Visste ni att man odlat pärlhyacint i Sverige sedan  sedan 1700-talet?  Den börjar nerifrån att blomma, ser ni?

Påskliljor är en annan vårfavorit. Jag köper alltid flera krukor varje vår och när de blommat över petar jag ner lökarna lite överallt i trädgården. Krukor med påskliljor brukar reas ut för en billig peng när de ser lite övervissna ut.  Just nu står dessa mininarcisser på punschverandan och välkomnar oss hem varje dag.

Tulpaner.... Ingen vår utan tulpaner! Jag har några trotjänare utomhus som har fått vara ifred för rådjuren. De första åren petade jag ner hundratals lökar i trädgården i hopp om fantastisk tulpanblomning. Men där tyckte vi olika rådjuren och jag. Jag fick ge upp drömmen. Bor man som vi gör, och inte vill omringa sig med viltstängsel, så får man ha tulpanerna inomhus istället. Fast nu har jag fått nys om ett medel som heter TRICO Garden. Någon som har prövat det?
 
Kram Sussie
 
 

2 kommentarer:

Marie sa...

Här rensar också rådjuren trädgården på blomster. Planterade också hundratals lökar första åren vi bodde här men rådjuren har tuggat upp dem så fort de sticker ovanför jorden. Så synd för jag älskar alla vårlöksblommar <3 inomhus tuggar katterna upp blommorna här hemma... Något effektivt att hålla rådjuren borta med hade varit välkommet.

Hanna sa...

Åh så fint med lite vårblommor.