Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 27 januari 2019

Sådd och återbruk


Äggkartonger och tomatbyttor i plast är väl kanske inte det allra mest miljövänliga. Men om man återbrukar dem har man i alla fall gjort något för att värna om miljön. Faktum är att de är helt fenomenala till sådder. Några hål i botten på den del som ska vara över sådden och plötsligt har man fått världens bästa lilla drivhus.


Jag öppnar alltid mina fröpåsar genom att klippa rakt över ena långkanten. På så vis har jag fröpåsen kvar i nästan ursprungligt skick. Jag sparar nämligen ofta fröpåsarna så att jag kan ha koll på vilka sorter jag sått från år till år.


Visst, det är ju så mycket enklare att köpa färdiga plantor. Säkert är dessa plantor också många gånger finare växta än de man drar upp själv, men det är nåt med känslan av att få följa en planta ända från frö. Man kan ju alltid så nytt om det misslyckas.

Vissa fröer ska planteras ett och ett. Klockmalvans frö är perfekta att så i en äggkartong, ett frö i varje utrymme. Sen spraya vatten med sprayflaska, på med locket och där är drivningen igång.
Många fröer får en extra skjuts om de får undervärme så har du något golv med golvvärme är det perfekt.

 

Lycka till med era sådder! Det är en hektisk men rolig tid framöver nu.
Kram Sussie

Inga kommentarer: