Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
måndag 17 december 2012

Tankar inför julen

Smideskronan är julklädd i mossa, lav och Ingrid Marie
 
 
Det är snart jul.
Jag tänker inte skriva att det går för fort nu, för det gör det inte. Det går inte fortare än annars. Skillnaden är bara, att man tror sig vara tvungen att göra en massa saker bara för att det är jul.Jag har tränat mig på att ha en ganska avslappnad attityd till julen. Det jag hinner, hinner jag. Det jag inte hinner... hinner jag inte. Större än så känns det inte.
Även om det låter klyschigt så stämmer det - det är känslan av jul som betyder något. Finns inte julen i hjärtat, så finns den inte under granen heller.

 
 
Ju äldre barnen blir, desto mindre antal klappar under granen. Istället önskas det kuvert... med pengar i. Det är lite tråkigt på sätt och vis, men ändå är det trots allt den ultimata julklappen. Det är så lätt att byta mot något annat ifall de skulle tröttna och inte är det säsongsberoende heller *häpp*.
 
Kram Sussie


4 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

Så kloka ord. Jag tycker som du men stressar ändå. Vilket fint litet skrivbord, så gulligt med den lilla fotpallen också. Kraaam Pia

Lantligt i Smultronbacken sa...

Så sant så sant. Jag försöker att sprida precis lika budskap om julen. Julen ska vara mysig och det hör absolut inte stress till. Julen kommer ändå och man njuter av den mer om man själv mår bra

Kram Teres

Merja sa...

Visst har du rätt.Det är så mycket man vill hinna med...fast nu för tiden tar jag det lugnare. Sitter förresten och provar vika dina pocket granar, Gillar allt ditt pocket pyssel !!
Hittade hit från bloggen Vårt röda hus. Vilket jag är glad över:)
Hit återkommer jag mer än gärna.
Ha en skön kväll!

Familjen Zaar sa...

Det man hinner, hinner man ;) Jag håller med dig ! Jag har blivit mer & mer avslappnad inför julen. Det blir som det blir.
Må så gott !
Kram Anki