- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


torsdag 27 december 2012

Don´t look back!

You are not going in that direction.

Nog hade jag tänkt att göra en återblick av året som gått här i bloggen. Men sen tänkte jag om.
Något litet om året 2012 ska jag ändå försöka mig på att återge.Jag tänkte lista saker som jag lärt mig/kommit till insikt om, istället för att återge året i bildform från gamla inlägg som brukligt är bland bloggar.

Varsågoda!

Här kommer listan:

  • Jag har lärt mig måla med akrylatfärg. Det är annars något som jag verkligen hatat förut eftersom jag tycker färgen är för "kort" och lämnar spår av penseln efter sig. När det nu nästan inte finns oljefärger att få tag i längre och jag ibland inte orkar instämma i den saliga kören om linoljefärgens förträfflighet, känner jag att... mjaaaa... det torkar ju supersnabbt och det luktar inte och det duger på vissa saker. Faktiskt!
 
  • Jag ska verkligen, verkligen, verkligen så tagetes till våren. Nu får det vara slut på  gnäll i september över att jag inte har några mustiga höstfärger i trädgården. Fast jag kanske inte satsar på illorange utan lite mer sammetsrödbrun. Typ!

Foto av Zac Wolf Photography

  • Jag ska julpynta mitt hus veckan innan första advent. Det skulle jag aldrig gjort i år - eller något annat år - om det inte varit för att det skulle göras julreportage här hemma. I år har julstressen varit obefintlig mycket tack vare det. Jag har njutit av att pyssla, att baka, att njuta istället för att dessutom behöva julstäda också. Lite lagom tid till dammtorkning och dammsugning i december funkar kanonbra. Lovar!
 
  • Och köper man julstjärnorna tidigt (innan advent) så är risken att de fryser ihjäl mindre på vägen hem från blomsteraffären. Mina julstjärnor lever än vilket är en bedrift från min sida (vilket i och för sig gäller alla blommor som överlever hemma hos oss). Yay!

  • Jag gillar fortfarande att blogga fast det snart är 6 år sedan jag startade.  Jag längtar efter att få fortsätta skriva och visa mina foton i bloggen även om jag ibland undrar hur det fortsatt ska kunna göras nytänkande och fräscht. Nästan varenda vrå i huset har jag ju redan skrivit om.  Ibland får jag för mig att starta en ny blogg med namnet "Granne med Selma bakom kulisserna". Jag menar, det luktar ju inte nybakat eller är inredningsvackert jämt här hemma! Ärligt!

Kram Sussie

4 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Vilket roligt inlägg. Smart att tänka så kreativt tycker jag. Tagetes är mina favvoblommor.. Kraaam Pia

♥ Pia... sa...

Hihi.. åå sicket gött skratt ja feck.. åå ja seeeer dej framför mej å när du löver båd dä en å dä andre..;) du ä bare för go alltså..;).. ååå vet du ..du gav mej en liten ide´kick om vad jag ska skrive om i möra.. nä int om vad utan hur...;) fatt mä rätt nu da!!.. vimsa nummer ett dä ja ...ibland trassler ja te orden när jag ska förklare nött.! Egentligen såå vet jag inte för än ja sitter å skriver vad dä ä ja ska skrive....äsch... smaaala går oavset om ja skriver eller stiiir..;)... ja att adventspynta innan första advent skulle jag behöva göra.. män dä har jag säkert glömt redan innan denne jula ä över... ha dää gött nu å njut av friden ett tag te.. kram..Pia

Tinas bo sa...

Hääärligt inlägg!! :0)

God fortsättning önskar jag dig
Kram Tina

Anonym sa...

Klart du ska ha tagetes! Det är mina favoritblommor!!!! De går helt enkelt inte att misslyckas med. Dessutom finns det så många fina färger. Lycka till!