- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


onsdag 1 augusti 2012

Virkad väska

Ibland kan jag få en sådan längtan efter att  skapa av annat än ägg, smör och socker.
Brodera, virka, väva.

Häromdagen blev längtan så stor att jag faktiskt gjorde och inte bara tänkte. Det kan jag tacka min syster för. Hon hade köpt en så söt, virkad väska och jag blev alldeles förälskad!

Jag: Gud, vilken fiiiin!
Syrran:  Mmmm!
Jag: Men du! En virkad väska kan man ju göra själv! 

Jag i ett nötskal. Varför köpa färdigt när man kan få tillfälle att skapa själv? Varför lägga ner timmar och pengar på att göra saker som nästan inte kostar någonting att köpa färdigt?

Varför? Ja, varför inte? Det är ju så kul!!
Syrran - som också är en kreativ person - hängde på utmaningen. Hon ska också göra en väska.
Ett spännande och roligt projekt startade där och då.


Ett gammalt örngott och en virkad duk från loppis fick bli "kompisar".


Axelremmen virkade jag med plats för ett satinband i. På så sätt håller remmen formen och blir inte så slapp efter en tids användning.


Ett halsband gjort av sandsten fick stryka på foten. Det fick istället bli avslut på satinbandet som jag snörde ihop väskan med.
Kram Sussie
4 kommentarer:

Designe sa...

Va?! Men himmel så snygg väska! Va duktig du är! Jag tänker ofta att varför ska jag köpa, kan ju göra en egen men kommer oftast inte längre än till tanken för man har ju så många idéer om saker man vill göra!:) Känns det bekant? :)

Du, jag kommer gärna och är prästfru i din trädgård med café!:)
kram

Anonym sa...

Sötaste!
Så FIN den blev, väskan!! Absolut något att ta efter. Virkade dukar och örngott finnes så nu ska det bara tid till...Tack för tipset om axelbandet oxo.
Kram, Zazza Susanne

Anonym sa...

Så fint det blev! Och jag som började med att tänka"och jag som inte kan virka, men jag ska kolla bilderna i alla fall..." Nu ska här letas virkat på loppis! Sedan kanske man kan övertala någon virkkunnig att sno ihop ett axelband;)Susanne

Jennyshemochharmoni sa...

Fina vän! Helt underbar väska! DU borde sälja dem i din fina butik :) Läste ditt inlägg om sommaren också. Det gör INGENTING att den regnade bort. Det gäller att lägga tankarna på rätt saker. Ha en fin fortsättning på sensommaren! Kram Jenny