Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 22 april 2012

Ketchup, ketchup. Punkt.

Det händer mycket just nu. Både på inredningsfronten och företagsfronten. På arbetsfronten är det ingen skillnad. Som specialpedagog har man alltid fullt upp.

På inredningsfronten är det skämsrummet som får en total makeover. Det spända papptaket var helt trasigt och därför bortrivet sedan länge. Kvar blev ett gammalt omålat trätak. Kanske inte världens finaste tak, men med lite kärlek blev det ändå ganska fint. Ja, jo... lite fog, spackel och färg behövdes också för att få bort spik- och kvisthål.

Här är samma hörn som i förra inlägget:Visst blev taklisten fin?På ett ställe i taket fanns en stor glipa mellan taklist och bräder. För att få bort den blev det ett besök upp på vinden för att sala ner taket uppifrån.Här syns glipan tydligt.


Glipan är borttrollad! Är det detta som kallas "att få hjälp från ovan"?


På företagsfronten är det lite av en ketchupeffekt just nu. En känd tv-kock (med över två miljoner tittare) har via polska ambassaden valt att åka till Sverige för att göra matprogram om svensk matkultur. Tre län är utvalda, varav Värmland är ett. Och han vill gärna vara med om ett gammaldags kafferep hos OSS! Det blir tv-inspelning i maj.

Klässbol Linneväveri, Granne med Selma och Esters café har fått förfrågan om att tillsammans  stå för kaffeserveringen på årets matmässa i Mariebergsskogen i september. Man räknar med uppåt 8000 besökare...

Och sen har Mårbacka Minnesgård frågat om jag skulle vilja ta fram en Nils Holgerssonbakelse eftersom det är årets tema på gården i sommar. Bara att ha fått förfrågan känns som sockerdricka i blodet - bubbligt och roligt!
Och tack alla ni som Gillar Granne med Selma på facebook! Jag njuter av ert stöd!

Kram Sussie

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja jag säjer då det Sussie!!! Vad du får vara med om !!! Gläds med dig och följer dig ivrigt på bloggen :) Kramelikram från Sussi på Galaxen

Millygarden sa...

Taklisten och hela rummet är jättefint.

Men gudars skymmning så häftigt med tv inspelning hos dig. Du måste lova och tippsa om vart man kan se det när det sänds.

Grattis!
Kram Marina

G:a Affären sa...

Taket med lister blev jättebra! Jag har själv försökt sätta upp taklister och vet att det är jättesvårt att få till i hörnen, smart att spara de gamla.
Allt det andra med bakelse, kafferep och tv-inspelning blir hur spännande som helst, lova att uppdatera på bloggen!!! Så spännande!
/Cia

Tinas vita bo sa...

Vilken härlig överraskning!!
Vad kul!!Och coolt!!! :))
Och spännande!!!

Taket blev ju jättebra!
Vad duktiga ni varit!
Ser sååå fint ut!!

Ha en fin söndag
Kram Tina

Marit sa...

Det blir sååå fint!:) Taklistene var nydelige og taket syns jeg var råstilig!:)

Ha en fin kveld!

Klem Marit