Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
torsdag 2 februari 2012

Husmorstips!

Jag har en klänning som jag tycker väldigt mycket om.
Men tänk, jag tror inte klänningen tycker lika mycket om mig.

Första gången jag använde den spillde jag kaffe på den. De fläckarna syns fortfarande om man tittar noga. Detta trots att jag klorintvättat, vanishtvättat och såpatvättat den ett flertal gånger.

Likadant är det med stolsöverdragen i Stallet.
Nu tänkte jag pröva följande Husmorstips:

Doppa i kokande vatten Täck fläcken med citron och vinsyra. Vänta en halvtimme innan du sedan tvättar plagget.


Hur det gick?

Svar kommer imorgon.
Kram Sussie

5 kommentarer:

♥ Pia... sa...

Hej... men duu nu måste jag ju kolla in din blogg i möra oxå:).. smart drag där Sussie:)
Jag har lixsom kommit på kant med tillvaron tror jag.. finner ingen inspiration i blogg fb eller pyssel just nu.. väntar såå på inspirationen ska pirra till igen.. kanske beror det på att jobb och familj tar lite mycket nu.. och såå fick jag avboka min lilla påskdröm som jag gått å klurat på.. tyvärr ..Jag hade tänkt mej en påskbazar med tio likasinnade påskpyssel och vårpysslande damer.. och bokat en hembygdsgård här hemma...men men ..får klura på det till nästa år kanske och se om responsen kommer då:)... Nu får jag hitte på nött eget för påsken:).. stå i nött hörn nere i stan kanske:)hihi.. nää nu ska jag se om jag kan komme på nött husmorstips te dej.. tjingeling.. kram på sej..Pia

Johanna Stålros sa...

Jag håller tummarna- det knepet har funkat för mig. Kram

Älfgärdet sa...

Mitt knep är annars att ta fast linoljesåpa & gnida in fläcken & låta dra under natten & sedan tvätta som vanligt. Har fungerat på alla fläckar jag testat på hittills ;)!

Veronica sa...

Hej Sussie!

Tänk, det är väl ett evigt tvättande med alla dessa kaffefläckar. Speciellt om man som jag alltid har en linnelöpare på bordet.

Väntar med spänning på att läsa ditt nästa inlägg, för att se resultatet.

Kram Veroncia

Anonym sa...

Det kanske är alldeles för sent att skriva en kommentar, men jag bara måste ge dig ett fantastiskt husmorstips! Vanligt YES diskmedel duttas på fläcken, låt verka och tvätta som vanligt i maskin (jag brukar någon gång skull slänga i lite Vanish)