- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


tisdag 9 februari 2010

Stickiga minnen
Titta noga på de vackra bilderna i dagens inlägg!
De visar min fina vinst från Moas Lovey Things. Ett par riktiga "Sussie-vantar". Jag kommer att få hålla hårt i dem. Risken är stor, att de annars kommer att bli ett par "tonårsdotter-i-huset-vantar"...

Min mamma hade garnaffär när jag var liten. Det gällde att ha många modeller uppstickade, så att folk blev inspirerade till att sticka själva. Mamma satt alltid framför tv:n på kvällarna och stack...

Och så gjorde även jag.

När jag var nio år stack jag min första tröja. En ljusblå slätstickad sak som jag var väldigt stolt över...
När jag var femton år, stack jag tröjor åt en exklusiv boutique i Amerika. Tröjorna stickades i vackert mohairgarn och jag fick 200 kronor styck för dem... Inte mycket till timpenning, men välbehövda pengar för en tonårstjej.
När jag var 24 år sydde jag två lapptäcken åt den här damen, och fick en stickad tröja som del av betalningen. Jag hade inte hjärta att säga, att jag hellre ville ha betalt i pengar, eftersom jag stickade själv, och hade gjort sedan jag var nio...

Visitkortet, där hon skrev sitt namn och telefonnummer på baksidan, har jag sparat som ett kul minne :-)


Ha det bra i kylan! Sätt på er en extra tröja -- gärna en stickad :-)
Kram Sussie

15 kommentarer:

camilla sa...

Grattis till de vackra vantarna!
Jag kan tänka mig att du har stickat ett antal tröjor...din mamma hade en sån mysig butik.
Förr stickade jag också en del men idag skulle jag nog inte klara av det.
God natt!
Kram Camilla

Annika sa...

Gääääsp! Att vara uppe med tuppen var lääänge sen ja va...:) men ska barnen praoa får man ställa upp o köra.....:) dina halvvantar är ja alldeles underbara.... ja håll hårt i dom.... började nog min stickbana ung lika tidigt som du.... men stickst för butik har jag aldrig gjort...:) spännande med lapptäckena där...:) o förstår om du blev snopen när du fick en tröja..:) ha en härlig da.... Môrakram... Annika

Théa & Linnéa sa...

Hej! Jättefina vantar! Förstår att du sparat lappen från Christina, det var en kul detalj!
Må så gott och göm vantarna!
/Karin

Therese Sagstedt sa...

Fint minne tycker jag, inte alla som fått den äran att göra något sådant. Kram//Therese

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Ja, den skal tidlig krøkes, som god krok skal bli, som vi sier i Norge! Men det er nok viktig med tidlig inspirasjon, tidlig kunnskaper om strikking og annet håndarbeide! Mamma er jo et stort forbilde. Jeg lærer nå mitt barnebarn på 7 år å strikke, og hun er veldig ivrig, så det er moro!

Ha en fin dag i Sunne! Jeg var der i fjor sommer, på Mårbacka selvsagt, og kommer gjerne igjen!

Klem Cathrine :-)

Lantliv i Norregård sa...

Hej!!
Kul att hitta till din fina blogg;o) Vilken härlig vinst!!
Flitig med stickorna har du oxå varit!!
Jag återkommer gärna!!

Kram Kram Malin

Annas skattkammare sa...

Du måste vara en hejare på att sticka! Såå fina vantar du vunnit- grattis!
Kram /Anna

Möllebacken sa...

Till att börja vill jag säga grattis till din otroligt fina vinst!
Och vilken rolig anekdot du berättar.
Minnet i sig är kanske idag mer värt än pengar.
Kram Pella

Bitte sa...

Vilka vackra vantar du har vunnit! Grattis! Jag förstår att du får hålla hårt i dem så att ingen annan i familjen lägger beslag på dem :-).

Så du har både stickat tröjor som sålts till Amerika och sytt lapptäcken till kändisar... jag väntar med spänning på vad mer du ska avslöja om dig själv så småningom ;-).

Kramar
Beatrice

Birgitta sa...

Grattis till vinsten av de söta halvvantarna.
Kram Birgitta

Marianne sa...

Ha,ha vad trvligt att läsa dina minnen. Du borde ta kontakt med Christina så kanske du kan få en ängel. De däe vackra vantarna .....kan man använda dom? Kanske när man åker till stan.

House of Jammi - blogg och webshop sa...

Så söta vantar! Själv stickade jag två tröjor när jag var 15 - har varken gjort det innan eller efter. Men det egentligen väldigt mysig sysselsättning - kanske dax att ta upp en dag.

ANNIKA sa...

Vilken lycka att vinna så underbara vantar !
Beökte din mammmas butik på den tiden .Hon skapade så mycket fint.Stickade själv en del men det var längesen...
Nu är man bekväm och köper i butik istället.
Kanke dags att ta upp stickandet igen....
kramar ANNIKA

Callian, Antik & Brocante sa...

Ja, dom vantarna var fina...man kanske skulle börja att sticka igen! Det var ett tag sedan, men nu rycker det visst lite i sticktarmen..!
Jag kanske ska ta en helg ledigt och åka till vår stuga i Värmland och ta med stickorna..

Ha det gott!
Sussi

♥ Pia... sa...

Åh...grattis till såå söta vantar..och vilket bra inlägg...så avundsjuk jag blir på alla som kan sticka för de kan inte jag:(...kom att tänka på mina försök till att sticka..huu..inte blev det nåt heller...min mormor fick sticka klart de där gråa raggsockorna som jag skulle sticka i slöjden..och tröjan den kornblåa..ack ja..det är en annan histoira:)..kul med de bedrifterna du gjort..stickat åt butike..wow inte så dumt att lägga i meritlådan du Sussie..tack för att du lärde mej att trixa lite i inläggen med bilder och så..nu är det bara träninga som ska te ..ojojoj...men jag lär mej väl så småningom.)Du skrev om scholin jag var tvungen att leta lite i mina bbilder..var nämligen på en klassresa gick kunskapslyftet ett år för..12 år sedanoch klassresan gick te stockholm:)..vi vandrade ut och in i en massa butiker..bl.a hos christina ...jag gillar ju änglar..och en av kompisarna som var med mej på resan formligen drog mej fram till butiksinnehavaren (scholin) för att jag skulle bli fotograferad..till saken hör att jag har aldrig gillat att bli fotogaferad..men nu hann jag aldrig blinka en gång..utan nu har jag ett fot där jag står rak som en pinne bredvid denna scholin och fånleer hon såg inte lika fånig ut som jag ..men fotominnet har jag och allt det runt omkring...:) ha de så bra..och nu väntar jag spännt på att du ska visa mer av sura kompisen ..jag har matat min idag..men vette katten om det blir så bra detta...!!
kram PIA