- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 3 januari 2010

En tygkasse för miljön

Jag tror jag har kommit på varför jag inte använder de tygkassar jag har. Det finns ingen "botten" eller "sidor" på dem. Varje gång man ska försöka ställa ner mjölkkartonger eller annat fyrkantigt, så blir påsen full direkt, och får en otymplig form.
Men kassen jag har sytt, har fått både sidor och botten. Och lite extra fina detaljer...


G-M-S... Undrar vad det kan stå för jag?... *blink* 1560, vet ni ju redan. Det kan få stå där som en påminnelse - och för att det är snyggt med tryckta siffror!


Jag ville inte att trycket skulle se nytt ut. Därför sköljde jag upp kassen INNAN jag fixerade tygfärgen med strykjärnet. Då blev det lagom mycket färg kvar.
Jag funderar på, att på TORSDAGAR under januari/februari,göra ett inlägg i veckan, där jag visar olika tips på hur vi kan spara vår miljö. Någon annan som hänger på? Jag lägger upp en lista i högerkanten av bloggen över vilka som vill vara med.

Häng på!
Kram Sussie

32 kommentarer:

Hem och Harmoni Marie sa...

Snygg!
GMS måste stå för Granne med Selma gissar jag.. :)

Mycket bra idé med miljötips! Jag vet inte om jag har så många men jag kommer definitivt ha koll på vilka tips du har.

Önskar dig en fortsatt skön söndag! Kram Marie

Annika sa...

Tackar o bockar för de fina bilderna på kassen...:) nu ska det definitivt bli såna här med.... har ju både schabloner, färg o tyg liggandes.... ja det är ju bara att sätta igång.... :) på månda.....:) Kram Annika

irene sa...

Sååååå bra! Snygg kasse! Detta skall jag ta efter. Har sytt några "finare" tygkasser någon gång, men barnen vägrade gå med mej till afferen, när jag såg ut som en tant....Så dette var kanonbra!
Hänger gärna på ideer för mijön, som du nämnde!

Irene

Helen sa...

Vilken fin tygkasse!

Ser gärna fler miljötips i din blogg, tyvärr har jag nog inte så många att komma med själv.

annashusidingtuna sa...

Vilken fin tygkasse du har gjort, smart att skölja tyget innan fixeringen för att verkligen få trycket att se gammalt ut.
Kram Anna

♥ Pia... sa...

Hej ...och det gör jag gärna...utveckla det bara lite till:)... en sån tygkasse beställer jag gärna:).. eller kanske kan kan sy en sån..nää kan nog inte ...men den var superfin..ett vanligt oblekt linnetyg eller är det kanske lite grövre??snygg vbar den som få..tror jag skulle använda kasse istället för plast eller papper som jag använder mej mest av...men att komma med miljötips själv..svårt??..
ha en bra och gosig söndag..
kram..Pia

Mina Eviga påhitt sa...

Vilken toppen idé!

Och vilken snygg kasse du har sytt, den bär man gärna med sig till affären! Jag ska nog också börja med tygkassar, både för miljöns skull och för plånboken. Det är ju en fullkomligt onödig utgift man gör!

Kram Eva

Rummet för välbefinnande sa...

Så fin den blev, kassen. Den gillar jag verkligen, men det visste jag ju redan *ler*
Ska ta och fundera på det där med miljötips, om jag kan ha nåt att komma med.......
Ha det fint min vän!
Kram Mia

Loppis Lycka sa...

Granne med Selma antar jag ;)
Vilken bra grej med miljötips. Det kommer jag att följa.
Kassen var urläcker. Kanske man skulle ge sig på att skapa en egen. vi får se.
Önskar dig en fortsatt skön söndag.
Kram Josefine

hagagården sa...

Hej
Underbart fin tygkasse du har sytt.
Kram o ha en go dag.
ninni

Louise sa...

Jättesnygg väska och det är just så som du sade...de flesta tygkassar saknar botten och sidor och då är de inte praktiska! ha en skön söndag!

Marie - Systrarna sa...

Mycket fin kasse - snyggt sydd och snygg design - och bra för miljön! Det där med miljötorsdagar hänger jag på! Gillar utmaningar som tar fram mitt bättre jag...
Kram/Marie - Systrarna -

Skatan sa...

Hej!

Först och främst vill jag berömma din snygga kasse! Ursnyggt!! Får man fråga var du hittar de stora schablonerna? Kanske är det stämplar? Jag har bara pyttisar och känner mig inte fullt nöjd med det...

Jag skall fundera på miljöidén (vilken jag för övrigt tycker var en kanonide´!). Jag skall tänka efter om jag kan bidra utan att känna stress över någonting ytterligare jag vill hinna med... :)

Kram,

Anna

Helén sa...

Hej, fin tygkasse! Den är definitivt snyggare än dem jag köpte på mataffären. Bra idé med miljötips. Jag är gärna med och bidrar med de idéer jag kan åstadkomma. Vem lagar sina yllestrumpor i detta tidevarv? Det gör jag. / Helén

LantlivsAnette sa...

Åhhhh du...det var den grannaste påse jag har skådat...himmel så fin..en Granna Med Selma påse.Vad du är duktig !!!
Ha en toppen kväll
Kraaam Anette

Annas skattkammare sa...

Vilken snygg!! Jättefint att bokstäverna ser lite slitna ut med..
Visst är det viktigt att värna om miljön- bra idé att skriva om tips! Dock vet jag inte om jag har så mycket mer än de "vanliga" tipsen att skriva om..
Kram /Anna

[ c o y o t e ] sa...

Fiiin tygkasse du gjort!!

Kram Mia

Millygarden sa...

Snygg och praktisk och något bra för miljön! det köper jag med hull och hår! Hur mycket kostar den?


Kram Marina

♥ Pia... sa...

Äh vad tusan Sussie...nu har jag funderat..antar utmaningen och vill gärna hänga på dessa tordagar..JUST NU har jag inge förslag...huvudkontoret får gnugga geniknölarna under dagarna fram tills dess..Kram..Pia

Søstrene Andersen sa...

Hei og godt nytt år:) Så glad jeg ble når jeg leste ditt engasjement for miljøet, jeg kommer defintivt til å følge med på din side og dine tips... Tusen takk for inspirasjon til flott bærenett, jeg er veldig enig. Viktig med gode nett å bære i:) Gleder meg til å følge deg videre.
H

Anonym sa...

Snyggt jobbat! Jag har tre, T R E tykassar som följer med till affären varje gång jag handlar. Två fula och en vacker som jag sytt själv. Med botten!

Nu ska jag nog unna mig två vackra hemsydda till. Fram med symaskinen! De fula får användas till annat.

Hurra vad vi spar pengar varje gång. Och miljö!

Kram Eva-Mari

Solsjö - Under en vind sa...

Vilken fin kasse! Ser verkligen charmigt gammal ut!

Önskar dig en skön start på 2010!

Kramar!

♥ Pia... sa...

´Hej Sussie..är inne femioelva gånger per dag och beundrar din kasse..vore väl sjuttsingen om jag inte kunde sy nått likande...är det tjock tyg..eller blir det så kanske för att du tvättat det..ja snygg är den ....är väl snart här och kikar igen..heej..Pia
åå du förresten...kom på i natt när jag inte kunde sova..vad för miljötips jag ska presentera ..och promenaden idag gick jag i andra tankar och kom på nästa torsdag..bra va:)

Marie sa...

Det var den snyggaste tygkasse jag har sett, superfint med det lite "slitna" trycket!

Kram Marie

MiaMaria sa...

God fortsättning!!!!

Viken vacker kasse och en bra tanke bakom!

MiaMaria

Em sa...

Supermysig påse!!

vosgesparis sa...

I love the bafg it looks like one of those super soft linen cusions ;)

Mia sa...

Vilken fin kasse och vilken bra idé med en miljödag. :)

Även här använder vi tygkassar sedan länge, har ju ändå ingen nytta av alla plastpåsar som man dessutom får betala pengar för.

Ha en toppendag!
Kram Mia

Anonym sa...

så så vackert, Tack för din vackra blogg, jag kommer att titta in fler gånger!!
Ha det gott!

Britt sa...

Mycket stilig kasse.

Men i vad lägger du dina sopor? Det som du inte komposterar och återvinner. Min farmor slog in i tidningspapper? Men det känns lite slaskigt...

Alice sa...

Fin kasse! Själv är jag inte lika händig, för de som är som jag kan jag rekommendera wholesomeconcept.com de har jättefina tygkassar i ekologisk bomull.

Boman sa...

Jättefina kassar! Tricket med trycket var fint, snor det rakt av, tack. Jag syr också, och skriver om miljön mellan varven.