- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


tisdag 16 september 2008

Schyssta lökar!

Vår trädgård är som allra vackrast på hösten.

Om ni bara visste vad den strålar av blommor och sjuder av prunkande rabatter! Scillorna lyser som ett blått hav i gräsmattan och tulpanerna fullkomligt tar över rabatten i sin iver att få blomma rikt och länge!

Höst efter höst - alltid likadant!

Ja... i min fantasi alltså.... När jag tänker på hur vackert det ska bli till våren, när lökarna jag idogt planterar varje höst, ska blomma.

I verkligheten äter (de satans) rådjuren upp varenda tulpanlök och scillan blommar visserligen som ett blått hav i gräsmattan - men på baksidan huset där ingen ser den...

Här kommer ändå lite bildbevis på att lökar har grävts ner (utifall att rådjuren behåller sin trogna vana).
I dagens inlägg vill jag också passa på att visa er något alldeles fantastiskt från en fantastisk bloggerska. Titta vilken vacker krage jag har vunnit! Att få ha den på sig måste vara som att få gå runt i en stor, varm kram...Tack Goa! Jag ska bära den med glädje!


P.S I somras var det ju en tidning hem till oss och gjorde ett reportage. I nästa inlägg tänkte jag berätta vilken tidning det är och när du kan köpa den ;-) D.S

Kram Sussie

27 kommentarer:

Skatan sa...

Hej!

Du är för rolig...de satans rådjuren. Självfallet :)

Grattis till kragen. Den skulle jag gärna värma mig med. Snyggt jobbat Goa!

Nu säger jag godnatt och sov gott!

Vi ses en annan dag.

/Anna

Skatan sa...

Om du vill mejla mig din adress kan jag skicka dig ett ex.

Och nu till det svåra. Du kan ogärna säga nej nu...visst ;-)

Har en hög liggande, och vet i skrivande stund inte av någon vettig sammanfattning via länk. Enklast är helt enkelt att skicka ett ex.

[skatansblogg@hotmail.com]

Sov gott!

Millygarden sa...

Men så vacker! En sånn vill jag också ha!!! Spännade!!! kan det vara Lantliv tro?

Kram Marina

♥ Pia... sa...

Hallo..ja du är allt en goa själv ..vkällskram..ja jag log för mej själv här i min ensamhet..( ja ..ensam och ensam..gubben sôver sin skönhetssömn...Selma..ligger raklång bredvid mina fötter och bara väntar på att jag ska stänga av datorn:)..jag sitter och mixtrar med bilder(på födelsedagsbarnet Alex..ska väl säga att jag TAR en del bilder..hihi..ska INTE skriva HUR många här....så jag har INTE bloggat nåt idag..har blivit ganska lite med det nu..hinner inte ..fast jag vill ..ja skrattade även åt dina lökar..innan man ser allt vad som står så får man ibland lite roligt...du ..för en go krage..DEN skulle jag allt vilja ha jag med..(kanske jag ska skrika lite högt så ANNIKA med utsikt över sjön ..du vet..ho som stecker ..å stecker..kanske ho ser att JAG vill ha en sån:)..nä NU skecker ja över gonattkramen ..te Suun..PIA

♥ Pia... sa...

Ja men nu glömde jag ju ..tidningen ..VILKET repotage.. vad kul ..och såå spännande..vilken tidning..drömhem och trädgård..eller lantliv..eller..ingen aaaaning du:)

Peters Projekt sa...

Jag säger då det Sussie . . . du har verkligen en förmåga att få till dina inläggsrubriker ;)

Ser framför mig hur "någon där ute" Googlar på just "schyssta lökar" och som första träff får denne någon en länk till en blogg om vit, lantlig inredning. Tänk dig scenariot ;D

En annan goding till rubrik var "Har bestämt mig för att sluta!". Den var en riktig pulshöjare!

-Va? Skall Selma sluta blogga? Vad har hänt?! Jaha, det var om att publicera awards. Okey, skönt. Blev lite rädd där.

Grattis i efterskott förresten! Visst känns det bra att bli vuxen? Det har jag också blivit och det känns bättre och bättre . . .

Skall bli spännande att läsa nästa inläggsrubrik :D

Sköt om er däruppe jämte Selma!

Peter :P

sabina sa...

Jag planterar också lök efter lök men inga blommor kommer upp! Dessutom kan jag inte skylla på rådjuren.. ;) Har tydligen inga "lök fingrar".. :)

Härlig krage du fått! Gillar färgerna och mönstret!!

Designe sa...

Åh, vilken härlig varm sak du fått från Goa!

Så kul med tidningen! Ser fram emot att få höra vilken tidning det är och när tidningen kommer ut! Gillar verkligen bilderna du länkade till ang. reportaget! Så vackert med rosa, vitt och blått!
Kram

Sussi sa...

Jätte fin krage. Den ser riktigt skön ut...
Va kul att det blir repotage om ditt hem. Du har ett VÄLDIGT fint hem!!!

Viveka i Bläckhornet sa...

Grattis till vinsten!

Ja jag har hört att en del har problem med rådjuren,trist när du lagt ner både tid och pengar.

Kram Viveka

Lilla huset på prärien sa...

Denna underbara krage... jag var med och tävlade men lyllos dig som vann!! Så himla fin är den.

Har också köpt på mig lite lökar i år som jag hoppas kunna få ned i min rabatt snart... de ligger fint i sin spann ännu så länge!

Och gräset... det behövs klippas och ogräs behövs dras upp och träd behöver beskäras. Ja, ja... det löser sig nog ;)

Kram Jenny

Sjöboden sa...

Hihihi... min trädgård är oxå alldeles underbar... i mina drömmar.
Vilken vacker krage, den värmer nog ända in i hjärtat!

kram c

Brunkullan sa...

Grattis till vinsten:)

Jag rådjuren är ivriga att tugga i sig tulpaner!
Men alla scillor borde de rata lite mer...

Rådjurs säkra är däremot de flesta pingst och påskliljor!
Samt kigrislök och allium!
Prova dem
Coop har just nu påsar med 50 rådjussäkra lökar som de säljer:)
Har köpt en till stugan.
Har även köpt andra, så vi får se hur det går:)

Susanne

Viola sa...

Hej Sussie, här är en som gett upp, det finns bara påskliljor och narcisser hos mig det enda dom låter bli! Pärlhyacint och scilla funkar faktiskt, vilken underbar krage förstår att du blev lycklig! Ha en bra dag, kram VIOLAN

hemtrevnad marie sa...

Gud så spännande med reportaget!!
Kragen var ju underbar, så duktig Goa är!!!
Kul med lökarna...mindre kul med rådjuren...
Ha en härlig onsdagkväll!
kram

Älfgärdet sa...

Jag drömmer också om det där blåa havet under mina äppelträd om våren...men så här dags på året är jag så trött på trädgård så jag ids aldrig få dem i jord...kanske imorgon...;)

Jes/Vita villa vila sa...

Hej!

:) du är rolig du!

Å vilken underbar krage! Jättesöt - förstår att du blev glad!

Spännande med inredningsreportaget!!!

Kram Jes ♥

Mitt Egnahem sa...

Du jag gör likadant! Fast sanningen är att jag inte ens brukar hinna gräva ner dom innan det är för sent (Inte pga rådjur, utan att hösten plötsligt gått över till...vinter). Men i år! Har fått ett tips. Rådjur äter inte påsk/pingst-liljor. Tror de går under saml.namnet "narcisser". Finns många fina olika sorter. MVH Mitt Egnahem/Nyhems byggnadsvård

Ina sa...

Hej!
Svara på ditt inlägg hos mig här. Jag gör ingenting för att bilderna blir så, de blir "klickbara" automatiskt. Så tyvärr kan jag inte hjälpa dig med det. Har märkt att det är så i vissa andra bloggar också, att man inte kan förstora bilderna...
Kanske du an hjälpa mig med en sak då vi ändå är i hjälpartagen(fast jag kunde ju inte hjälpa då...) hur länkar man till saker i sina inlägg på bloggen, verkar som alla kan det utom jag...
Tack på förhand!
Kram Ina

MiaMaria sa...

Hej!

Dessa rådjur....

Och grattis till dina vinster det är till att vara en turgumma tror jag.........kragen är underbar.

Kul och spännande med reportaget.....

Ha´det så gott!
MiaMaria

Annika sa...

Hej!!! ja lökar det är en historia för sig det.... ska försöka hinna får nåra i marken innan vinter ja med... vid mitt utebord.. drömmer ju om en äng där nästa sommar.... kragen var ju bara underbar.... har redan kollat mönster... (hör du Pia)... o ska se om man kan fixa en till sig själv iallafall.... vore snyggt under kappan.... Ha en skön helg.. Kram Annika

Evas Paradis sa...

Ja är det inte rådjur så är det kaniner och är det inte kaniner så är det sorkar ... varför i hela friden måste de vara i trädgården ... de har ju hela naturen att vara i ... suck!
Ljuvlig krage du fått ... du kommer att bli såå fin.
Vad spännande med reportaget ...

Kram Eva

Goa sa...

Varsågod..!
Roligt att du gillade och hoppas den doftade jordgubb-rabarber..:)
kul att Raymond har bra minnen från landet mitt!
Ni får åka dit tillsammans någongång..:)

Största kramen till dig och ha det bästast...

Eleonora sa...

Hej! Har du något knep för att slippa rådjuren? Börjar tröttna på att näta in allt i hela trädgården :-) Har redan provat blodmjöl utan resultat. Köpte lite vackra spegelhängen och hängde upp i lite här och var i trädgår'n, det kunde avskräcka sa trädgårdsmästar'n. Vi får väl se, sa jag :-)
Ha det gott, Eleonora

Minna Mercke Schmidt sa...

HAlloj halloj! Här regnar det in vinster. Någon däruppe tycker det är dags att fira dig ordentligt! Så fin krage, älskar sådana!!! Glad att tavlan kom till användning, tror att det får bli min första och sista - processen var, hur ska man säga...frustrerande. Ha en underbar helg, ser framemot läsa reportaget!!!

ANNIKA sa...

Hejsan!
Vem har inte drömmar om en härlig trädgård.Jag behöver nog en egen trädgårdsmästare för att förverkliga mina.Av någon konstig anledning misslyckas jag ofta p.g.a. rådjur, sorkar, ogräs, sambon kör över den nysatta busken med gräsklipparn o.s.v
Grattis! till vinsten -vilken tur du har.!Jättefin och varm.
Kommer reportaget i Lantliv ,Drömhem, Hus &hem eller.Berätta så jag kan köpa tidn.Kan ju inte köpa alla.Bara den inte tar slut i butiken.Kram från Annika.

Lilla Eken sa...

Ser att du också köpt den vita vårstjärnan. Visst är den härlig!? Kan glädja dig med att den i alla år klarat sig undan rådjuren hemma hos oss. (Däremot var den en av de första sakerna som rök när sorken gjorde entre... )
Ha en trevlig helg!
/I.