- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


fredag 8 juni 2007

8 juni 2007

Ännu en skolavslutning är avverkad. Dottern sjöng himmelskt i kyrkan och drog iväg med kompisar för att bada efteråt. Sommar när den är som bäst...

Idag är du välkommen in i vår hall.
När vi köpte huset gick det en trapp ner till källaren under den befintliga trappen. Eftersom vi kan gå en annan väg ner till källaren la vi igen hålet där. Charmen med gamla hus är att man kan hitta både det ena och det andra i uthus och på vindar. Uppe på vår vind låg så många golvbräder som behövdes för att lägga igen hålet. Idag står där en gammal byrå köpt på aktion och på det ena trappsteget har jag målat Välkommen. Detta är det första du ser när du kliver in genom vår dörr.


Gillar aktioner! Har fyndat många gånger och håller helst till i utkanten bland de där sakerna som är lite för rostiga eller för rangliga för att folk riktigt ska orka med att dra hem dem. Skrivbordet i hallen är ett sånt där fynd som blev mitt för en hundring. När jag överlycklig bar det genom folkmassan fick jag kommentaren: Ja, nu vill det allt till att åka hem och slipa och måla! Men hemma hos mig ståtar skrivbordet i all sin flagade glans. Jag tycker det är ursnyggt som det är och kommer inte att måla om det.

Halvbord är en annan passion jag har (har tre stycken och vill GÄRNA ha fler). Less is more så i fönstret står en ensam mårbackapelargon i en gammal sprucken lerkruka och bara är vacker.

Snart firar maken och jag 13-årig bröllopsdag. När vi stod i kyrkohallen i väntan på att gå altargången fram för att vigas, slängde jag en hastig blick till höger. Minns att jag tänkte: Åh, en sån skulle vi behöva i hallen! Vad var det vi skulle behöva? Jo, en hatthylla. Dagen efter, nygifta och lyckliga körde maken och jag ner till kyrkan, tog mått och började snickra. Knäppa? Alldeles säkert :-)Alla känner väl till ekvationen hall+barn+skor= kaos? Vi har ingen bra skohylla, men nu har jag hittat en på Escape (klicka gärna in dig på länken till höger). Ska blinka lite kärvänligt till maken så kanske han kan göra något liknande... Jag menar, det är ju snart bröllopsdag igen! Lovar att lägga ut en bild "if my dreams come true".

4 kommentarer:

Stina sa...

Oj! Här var det verkligen fint. Kram Stina

Granne med Selma sa...

Oj, va kul att få en kommentar! Du gjorde min dag :-)

Milly sa...

vilken fin blogg och vilket härligt hem ni verkar ha! Dig besöker jag gärna igen :) Trevlig helg!

Granne med Selma sa...

Trevlig helg själv! Tack för berömmet och välkommen åter.