- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 7 januari 2024

MÅLBILD AV EN ÖRTAGÅRD

 


Här planerar jag just nu en örtagård som ska påbörjas 2024. Visst har jag några kryddväxter, men de är lite utspridda. Det kommer de att fortsätta få vara, men här vill jag också ha en mer samlad odlingsyta för smaksättarna. Sådana som trivs i riktigt varmt läge för här gassar solen på mest hela dagen.
Snö gillar jag inte särskilt mycket, men förlät den när jag kunde använda den till att testa olika former på örtagården.


Jag tänker mig att örtagården ska få fortsätta bakom trädet, så att trädet - och den lilla dammen som också gömmer sig under snön - ska bilda en samlad enhet.
Eftersom jag gärna vill att trädgården håller handen med huset som är byggt på 1920-talet så är jag nästan säker på att kanten runt örtagården ska bestå av runda stenar. 

Känslan ska vara ordnad men ändå lite mer fri, tror jag. Någon liten trampsten, yvigare plantor. Lite mer fritt än strikt.  I huvudet ser det just nu väldigt fint ut. Letade målbilder på nätet och hittade dessa från @blomsus på Instagram.


En liten stig. Livet blir mer komplett med en liten stig av knastrande gårdsgrus. En kisse i siktlinjen är snudd på perfektion.

Byt ut växtvalet och tänk kryddväxter i sjok under trädet. Vår lilla damm som gömmer sig i allt klorofyll. Här är en av mina målbilder av örtagården just nu.

Kram 
Sussie

Inga kommentarer: