Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 10 februari 2019

Frösådda pelargoner

 
Det är exakt två veckor sedan jag sådde mina pelargonfrön. Makalöst vilken växtkraft!

Rotsystemet är kraftigt och det har blivit dags att skola om plantorna. Jag sådde i såjord och det är inte så mycket näring i den.
Det var 12 frön i påsen och alla har grott och utvecklats bra. Sorten jag valde att så, är väl ingen särskilt utmärkande sort men ni vet... ibland måste man bara hitta nåt som vill bli sått tidigt på säsongen så att man får dra igång.

Det står F1 på påsen. Det betyder att fröna härstammar från en korsning av två  plantor med skilda egenskaper, som har valts ut för att de är särskilt goda.
Det roligaste med dessa fröer är att jag nästa år får sk. "busfrön". Jag har alltså ingen aning om vad det blir för pelargoner av de nya fröerna. Sånt är ju kanonroligt! Det kan med andra ord bli både flipp eller flopp.
 
Nu ska jag ta mig an mina frösådda violer. De behöver också planteras om i näringsrik mullig jord. Längtar efter att få ställa ut krukor med violer, sätta mig på trappen med en kopp kaffe och känna vårsolen i ansiktet.
Kram Sussie
  1 kommentar:

Anonym sa...

Va du står i.... härligt med växtkraft.... här har dä bleve en bonke mä ärtskôtt iaf... 😂😂 ha plantere om alle pelargoner og.... di övverlevde alle iår.... ha en fortsatt växtrik vår... kram Annika i Flôgne