Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 14 augusti 2016

- Kärlek vid första ögonkastet -


Sista stoppet på vår lilla sistasemesterrycket-resa gick idag till Gysinge. Det var tolv år sedan jag sist var där och nu var det roligt att åka dit igen.
Bland annat köpte jag med mig färg och beslag hem. Vi funderar nämligen på att måla om vår ytterdörr till en grön nyans. Idag är den vit. Jag tycker det är så fint med grönt till gula hus men tycker att det är svårt att hitta "rätt" grön färg. På Gysinge fick jag hjälp att komma rätt i nyanserna. Får vi hoppas iallafall. Jag ska testa lite när jag kommer hem.

Som alltid har jag fullt sjå att kolla in blommor och växter också och på Gysinge fanns det överallt  en helt ljuvlig gul blomma placerade i vaser och krukor. Jag, som nästan inte har en enda gul blomma i min trädgård, blev så betagen av denna lilla solstråle. Den hade ingen direkt styrsel i sig utan såg nästan ut att ramla ur vasen. Som för att kompensera sitt beteende så lyste den som en liten sol i en alldeles klargul färg. Av fina vänner på instagram har jag nu fått veta att den heter Rudbeckia och brukar återfinnas vid gamla gårdar, alltifrån torp till fäbodar. Den kallas också bonnros eller fattigmansros. En sådan ska jag bjuda in till Stavik!

Kram Sussie2 kommentarer:

Anonym sa...

Så mysigt ni har haft det på Er resa, kul att hitta precis det man söker. Har också Rudbeckia i olika färger, den jag köpte i år var vit.
Ha en bra vecka!
Kram Birgitta

Mira sa...

Tror Birgitta over her blander to stauder nå, Echinacea purpurea purpursolhatt på norsk kan du få i rosa og kvit,

men Rudbecia lacinata, gjerdesolhatt \ kyss meg over gjerde på norsk Ja den trenger støtte blir høy.

Vakker blogg du har. Liker meg på besøk hos deg.

Klem,