- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


lördag 13 augusti 2016

En minnesvärd dag i Sigtuna

Vi tog en tur ut till Sigtuna idag och sedan till Skoklosters slott. Jag hade inga förväntningar alls men måste säga att jag verkligen haft en toppendag idag. Inte bara för att vi spenderat tid med Emma och Mike, utan också för att utflyktsmålen verkligen var helt i min smak. I Sigtuna finns Sveriges äldsta gågata och stadskärnan är uppbyggd och bevarad från medeltiden. Vackra trähus och små pittoreska butiker och inte en storkedjebutik så långt ögat kan se.

Jag älskar sådan här bevarade miljöer och kan gå i timmar och bara insupa hela atmosfären. Det finns så många detaljer att vila ögonen på.


Vackra utsmyckningar ovanför portarFärgerna, snickerierna, gatstenen, skyltarna...


Vackra målade rullgardiner.


En så kallad skvallerspegel så att man kunde sitta inomhus och ha full koll på människorna ute på gatan, både på höger och vänster sida om fönstret.


Vackra grindar...


Och ett dörrstoppar helt i min smak: ett enkelt vedträ. Varför krångla till det? Och vad är det Ernst brukar säga: I det enkla bor det vackra.


Minsann fanns det inte Mårbackapelargoner i flera av fönstren också!

När jag besöker olika ställen har jag upptäckt att jag ofta fotograferar blomurnor. Sigtuna är inget undantag. Jag fotograferade blomurnor även där.Sen gick vi förbi en gammal telefonkiosk som numera är en bokkiosk. Man tar en bok och lämnar en annan istället. Vilken härlig idé och så mysigt med sådant som ändå bygger på en slags tilltro till människors ärlighet.

Vi hann med ett besök på Skoklosters slott också men det får vänta till nästa inlägg. Nu ska vi äta toast Skagen och så ska jag mysa med Otto.


Kram Sussie
1 kommentar:

Anonym sa...

Sigtuna är väldigt fint liksom dina bilder du tog där.

Tack för kiken :)