Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.




lördag 2 januari 2016

Är det ute att blogga?


Det märks att jag är ledig för plötsligt skriver jag fler inlägg på bloggen under en veckas tid, än vad jag annars hinner få ihop på en månad.
 
Typ.

Jag har bloggat i snart 9 år. Det går i perioder om jag hinner prioritera det eller inte. För det handlar alltid om det i slutändan - vad man kan/vill/bör prioritera- för tid har man ju, oavsett vad man fyller den med.

Igår när jag gick igenom min blogglista upptäckte jag att många av de bloggar som jag följt under åren har slutat att publicera inlägg. Flera av dem finns istället på instagram för jag följer dem där nu. 
Någon "klok" lär ha sagt att bloggandet är på väg att försvinna. Vad tror ni?  Vill ni läsa bloggar eller vill ni hellre dubbelklicka på instagrambilder? 
 
Jag hoppas verkligen att det kan få finnas plats för olika forum på de sociala medierna. Jag gillar ju som bekant inte "antingen eller" när man kan få "både och".
 
För mig är instagram ögongodis som jag verkligen kan njuta av, men om personen också har en blogg så känns det som att just personen kommer fram mer. Personen som gör att det "verkliga" får större plats. Det skrivs om förkylningar, jobbyten, skilsmässor, resor, vänskap... Sånt som gör att det blir en helhet bakom.
 
Den känslan.

Jag ser på min räknare att ni är många som fortfarande läser min blogg. Faktiskt flera hundra om dagen och det gör mig så himla glad!!!

Respekt!

Kram Sussie

P.S Bilden ovan har jag sparat från Sköna hem. Det är så mycket i den som jag gillar oavsett vad som är "inne" i inredning eller inte: Mixen, stolarna, färgerna, ljuskronan... Suck. D.S

9 kommentarer:

Madeleine Lagerstedt sa...

Jag har "följt" dig sedan flera år tillbaka, även om jag inte läser din blogg regelbundet p g a att livets vardag ofta tar över. Dock kan det kännas skönt att när man som nu i helgtider får lite ro kunna sätta sig ner och läsa "ifatt" på bekanta sajter. Det är en skön kontinuitet i en alltför föränderlig värld.
God fortsättning! ☺

Catharina sa...

Jag håller med dig om att hellre både och än antingen eller! På bloggen kan man som bloggare dela med sig av mer tankar och på ett djupare plan, medan Instagram, som du skriver, är mer bildinspiration och korta ögonblicksbilder från människors liv och vardag! Jag uppskattar kombinationen!! Så jag tycker att vi och alla bloggare ska kämpa vidare!! ☺️
Kram 💕

Cat sa...

Jag vill ändå tro att det är många som besöker bloggar, tittar på bilder och läser men "har inte tid" att kommentera. Då är ju insta enklare, bara att dubbelklicka :o
Jag läser fortfarande massor av bloggar, men har precis som du upptäckt att inläggen blir färre. Men jag är väl kanske lite traditionell, jag läser tidningar och tänker fortsätta läsa bloggar :-)
Ha de gott. Kram, Catarina

Ellinor sa...

Jag följer många bloggar sedan många år och ibland tillkommer någon för mig ny blogg. Sedan jag började läsa bloggar i Feedly tycker jag att det har blivit lätt att följa många. Däremot innebär det att jag går in och kommenterar mer sällan. Fortsätt blogga - jag gillar verkligen att läsa bloggar och ser helt olika syften med blogg jämfört med instagram.

Hem ljuva hem sa...

Jag älskar att blogga, gottar mig gärna i andras bloggar och hoppas innerligt att det inte är ute att blogga. vad ska jag då förgylla min vardag med? En snabbis på insta är inte samma sak. Länge leve bloggen/ Kraaam Pia

Tezz sa...

Jag är följare av din blogg och instagram. Jag har inte tid att gå igenom dom bloggar jag följer men ser jag något intressant som överskrift eller det första raderna som visas i blogspot prenumerationen så går jag in och tittar.
Jag gillar instagram för det tillåter en att gilla med ett dubbelklick, men jag gillar att man hänvisar till ett blogginlägg för där kan man få mer bilder och text till om man är intresserad.

Men jag håller med om att bloggande håller på att försvinna.

Gott nytt år och keep up the good work!

LantlivsAnette sa...

Jaaa jag vet, instagram tar över mer och mer, men jag bloggar ännu, flera inlägg i veckan !! Bloggar är roligare, större bilder om man är på datorn, mer inspiration...och jag bloggar så länge som jag har följare och det är ju uppemot 1000 som kikar varje dag på min blogg, så vi bloggar ännu :) Du har ju såå fin blogg.
Kraaam Anette

Asta sa...

Jag gillar också både och.Jag tror att folk läser bloggar, men ofta i någon RSS-läsare och då blir det inte att det blir så många kommentarer. Själv skriver jag på, men skriver också mycket för min egen skull. Gäller att ha lite koll på statistik för då ser man ändå att man har besökare.

Anonym sa...

Om allt ska bli snuttifierat ner till ett minimum, vad återstår då? Instagram är som vilken anslagstavla som helst, dvs gör ett anslag för något som finns bakom bilden/meddelandet. Om allt som finns bakom tas bort, ja då finns inte mycket kvar. Personligen tycker jag det är trevligt att läsa då och då på bloggar. Inspiration, tips, idéer eller bara någons tankar om något. Trevligt förströelse när man har en stund över för sig själv. Jag tror inte alls bloggar är på utdöende, utan möjligen i en svacka beroende på vem man frågar.

God fortsättning och tack för trevlig läsning på din fina blogg :)