Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 18 januari 2015

Bröd utan gluten och laktos


Jag älskar att baka och jag älskar utmaningar, stora som små. Att baka bröd utan gluten är inte det lättaste men jag har bestämt mig för att testa mig fram tills jag hittar något som känns bra.
Idag har jag prövat ett recept som både är gluten och laktosfritt. I konsistensen känns brödet lite "äggigt" men med goda tillbehör till är det mer än okej. Kanske någon av er läsare har något bra recept att dela med er av?

Bröd, 4 stycken
1,5 dl mandelmjöl
1msk solroskärnor
1 msk linfrön
1,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ägg
2 msk olivolja
1 dl laktosfri creme fraiche
Blanda först ihop de torra ingredienserna och sedan övriga. Låt allt stå en kvart för att svälla innan du klickar ut fyra bröd på plåten. Forma till klickarna till runda bröd. Det är lite småkladdigt så jag formade med slickepotten. Grädda direkt i mitten av ugnen ca 20 minuter 200 grader. Passa mot slutet och lägg ev över ett bakplåtspapper de sista minuterna.
Idag har vi gläntat på dörren till ett av våra minst använda rum. Tankar börjar ta form på hur vi ska ställa i ordning där inne. det känns kul att tankeplanera och ha något att se fram emot inredningsmässigt.
Kram Sussie

2 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

Tack för receptet. Ska testa detta. Vet inte om du såg mitt recept i veckan. platt mage bröd. Kraaam Pia

Ann-Therese sa...

ÅH ditt recept måste jag testa någon dag. Har länge tänkt baka något liknande. Skall bli spännande att se vad du gör av ditt rum senare. Ha en underbar söndag! Hälsningar från isiga Hälsingland.