- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 19 oktober 2014

Höst i köket ~ och svar på en kommentar


Mina hemgjorda hösttavlor har hittat sin plats. Strategiskt sitter de ovanför en skänk i köket så att jag kan titta på dem varje gång jag äter eller gör annat vid köksbordet.

Apropå något helt annat. Jag fick en kommentar här på bloggen för några dagar sen. Den som skrev undrade vad som hänt med bloggen eftersom det var så många sponsrade inlägg nu för tiden.

Jag vill gärna svara på det. Egentligen kanske direkt till den som så försiktigt undrade, men eftersom det var anonymt på så vis att det inte länkade tillbaka till någon blogg, så vill jag gärna göra det i bloggen. För frågan är viktig tycker jag.


Sedan bloggstarten 2007 har jag skrivit snart tusen inlägg. Mitt senaste sponsrade inlägg var i april. Jag får många, många frågor om samarbete, men väljer väldigt noga vilka jag samarbetar med. Min blogg är till för annat än att tjäna pengar på.


Senaste inlägget, om FN:s Flickadag var INTE sponsrat. Det skrev jag för att jag genuint är intresserad av barn- och ungdomsfrågor och för att jag har en dotter som har ett volontärsuppdrag som FN:s milleniemålsambassadör. Efter FN:inlägget vet jag med bestämdhet att minst fyra armband såldes tack vare mitt blogginlägg. Då blir jag glad och rörd på riktigt. För att bloggen, även om den är liten, ändå gör skillnad. För att ord kan påverka och för att jag genom bloggen har möjligheten att nå ut med mina ord till andra.
Till motsats från många andra bloggare, så väljer jag att öppet visa med vilka inlägg som jag samarbetar med andra aktörer. Jag bäddar inte in budskapet eller produktplacerar för att få folk att köpa utan att de själva märker att de påverkas. Tvärtom - vill jag påverka människor så talar jag om varför, som t.ex i inlägget om FN:s Flickadag. Det enda jag själv fick för det inlägget var ett armband och örhängen - SOM JAG BETALADE SJÄLV - och vetskapen om att tre andra klickade hem en beställning. Jag blev inte ens tillfrågad innan om jag ville göra ett inlägg om ämnet.


Till dig som skrev kommentaren: Tack för att du gav mig dina ord, dina tankar och din fråga. Tack för att du bryr dig om orden, motiven och tanken med min blogg. Och vet du... jag ska försöka ta mig i kragen när det gäller blogginläggen. Jag ser att du har rätt på ett sätt. Jag har nämligen inte prioriterat bloggen på väldigt länge. Jag har fokuserat lite för mycket på annat och när jag skrollar igenom bloggen så ser jag att det syns. Det har varit lite dåligt med projekt och pyssel ett tag.
På´t igen :)

Kram Sussie

4 kommentarer:

A House With A View sa...

Vad jättefint det blev med dina tavlor, och så fina de är! De passar jättebra in ovanför skänken, bryter av fint med de svarta ramarna också.

Det är intressant det du skriver om. Jag tycker personligen att det är upp till var och en hur bloggen ska formas och presenteras, det är inget bloggläsaren ska få bestämma, möjligen få chans att påverka. Bloggen präglar bloggskrivaren, och ibland är det annat än inredning och renovering som får uppmärksamheten i vardagen. Det är mycket tid som går åt till bloggandet och jag skulle tycka att det vore himla kul att få pengar för det jag gör, under förutsättning givetvis att jag står för det jag ska göra reklam för, annars skulle det lysa igenom och verka konstlat.

Fortsätt med din blogg så som du vill att den ska vara - jag säger bara heja dig som lyckats så bra med din blogg!!

Kramizar aka

Hanna sa...

fint

Malin sa...

Riktigt snyggt kök. Har några svara ramar som jag är osäker på vad jag ska använda dem till. Fick lite inspiration nu :)

Annas skattkammare sa...

Vilka fina tavlor du gjort!
Kram Anna