Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 31 augusti 2014

Vitlök är bra till alltSom hos många andra är det förkylningstider hos oss också. Den som klarat sig bäst är jag. Peppar, peppar.
En vitlöksklyfta om dagen är standard så här års.
Jag är lite sugen på att sätta vitlök i det som ska bli köksträdgård nästa år. Tänk, vilken känsla att gå ut i sin egen trädgård och skörda lök. Binda ihop till en vitlöksfläta och veta att det är fritt från både bekämpningsmedel och diverse andra preparat.


Jag brukar dekorera med vitlök också, inte bara äta den. Kanske håller det också några vampyrer borta, vem vet. Vackert i sin enkelhet är det i alla fall. Ser ni förresten vem som skymtar fram bakom vitlöken?
En liten, liten byst av Selma Lagerlöf som jag fått av en vän.

Här hemma är allt sig likt, men ändå inte. Emma har flyttat och själv befinner jag mig mitt i en förändringsprocess som gör att jag inte har tid med förkylningar. (När har man egentligen tid för det?) Det får nog bli en extra vitlöksklyfta ikväll.

Kram Sussie


1 kommentar:

Pia Gustafsson sa...

Ja det är nog en mirakulös lök. Det är ju väldigt enkelt att odla man ska bara tänka på att köpa bra sättlökar. Ha det fint och hoppas förkylningen ger sig. Kraaam Pia