Vi har haft oväder i Värmland och hos oss tog stormen sex stora träd varav ett var ett körsbärsträd. Idag har jag kokat saft men även gjort körsbärspannkaka. Lättvispad grädde är gott till men egentligen inget måste.
I Sverige tror jag inte att körsbärspannkaka är så vanligt, men däremot i Frankrike där den går under namnet Clafoutis.
Körsbärspannkaka
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl varm mjölk
1 + 1/2 dl florsocker
4 dl körsbär
smör och lite mjöl till formen
Vispa ihop mjöl, ägg, mjölk och 1 dl av sockret.
Lägg urkärnade körsbär i botten på en form med löstagbar botten och häll över smeten.
Grädda i 200 grader i ca 25-30 minuter.
Pudra över resten av florsockret när pannkakan svalnat lite.
Kram Sussie
1 kommentar:
så gott det ser ut och tack för receptet
Ha en fin kväll!
Hanna
Skicka en kommentar