- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 8 december 2013

Svarta juldetaljer


Idag ska ni få ännu ett tips på hur jag får tiden att räcka till, speciellt så här inför julen.
Jag julpyntar tidigt i kök, hall och sal. Det är klart till första advent.
Sedan julpyntar jag hela tiden fram till julafton. Ett rum i taget, lite då och då. Allt för att hinna njuta och slippa stressa. Det mesta pyntandet förekommer nog inne i huvudet, när jag tänker ut hur jag skulle vilja göra. Sen är det liksom "bara" att ställa fram sakerna  och hoppas på att det stämmer lika bra i verkligheten som i fantasin.

I fönstret uppe mellan rummen uppe är det svarta detaljer och levande ljus som gäller. Eftersom man förflyttar sig mellan våningarna hela tiden, och egentligen aldrig ska gå ifrån levande ljus, är det smidigt att sätta värmeljusen i glasburkar.


Den svarta stjärnan är egentligen ett fat av plåt som jag tycker passar  bättre som... stjärna. Det lilla svarta klotet längst till höger ska man lägga garnnystan i så att man lätt kan dra fram tåten utan att nystanet rullar iväg.


Raymond håller på att fixa med element under altandörren. Det innebär bök och stök. Dekoreringen i det stora rummet får vänta några dagar. Det passar mig bra för jag har ännu inte hunnit att tänka färdigt på hur jag ska pynta där.
Det är bara en liten snäll nisse som slagit sig ner i soffan än så länge. Tittar ni noga på bild nummer två i inlägget så kan ni ana honom om ni kikar i den runda blomformen..Kram Sussie

2 kommentarer:

Annas skattkammare sa...

Fint med svarta detaljer! Visar också min svarta stjärna idag, som jag ställt som pynt på skrivbordet.
Trevlig söndag!
Kram /Anna

Anna sa...

Jag gör precis som du, pyntar först i tanken och och gör en hel del till första advent. Därefter kommer saker fram allt eftersom!

Fint pynt i svart!