Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 13 oktober 2013

Eldstad utan skorsten


Fortfarande använder vi verandan som favorittillhåll trots att dagar och kvällar börjar bli kyligare och trots att vi tills nu, inte har haft någon värmekälla därute.

Tak, golv och även den lilla biten vägg som finns under fönsterpartierna  är isolerade. Minsta lilla solen lyser, så värms verandan upp tack vare de stora glaspartierna. För att ytterligare förlänga säsongen har vi köpt en eldstad som eldas med sk. spisbränsle. En vätska som brinner utan att sota och utan att lukta.

Det är för känslan vi har den. För känslan av att se en brinnande eld. Att den sedan faktiskt också värmer, är en stor bonus.

Raymond ska smida en bricka som den ska stå på, lik den vi har under vedkorgen. Den ska göras lite större så det går att lägga dit vackra stenar.
Jag tror det kommer att bli fint för det känns lite ofärdigt just nu.Kram Sussie


2 kommentarer:

Annas skattkammare sa...

Så mysigt att ha en veranda att njuta av under denna årstid!! Ännu mysigare med eldstaden förstår jag. Önskar en fin start på veckan!
Kram Anna

Nellie sa...

Med anledning av ditt förra inlägg med de supersnygga "Recycling Tubes" bara måste jag få blotta min okunskap med en fråga. Ska gamla värmeljushållare sorteras annorlunda än annan metall? Kasserade batterier och glödlampor blir gärna liggande på tokiga ställen här hemma. Fn i ena köksfönstret. Låter väl dekorativt, eller hur? :) Så det blir nog en beställning fr mig inom en snar framtid! Men jag blev lite fundersam över värmeljusen... PS Gillar din blogg! Håller förresten på att trakassera min käre gubbe med bilder på ditt förra kök. Så han gillar INTE din blogg :) DS