Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
lördag 27 april 2013

Längtan efter hönor

Vi har haft hönor i över 10 år. När vi gjorde i ordning Stallet till café fick hönorna flytta. Vi byggde ett provisoriskt hönshus och gjorde en provisorisk hönsgård för att hönorna skulle ha någonstans att bo.


Hönorna gillade det inte. Jag gillade det inte heller. Jag ville ha hönsgården närmare huset och hönorna gjorde allt för att få komma tillbaka in i Stallet. De gömde sig t.o.m mellan plankorna när Stallet brädfodrades.
Sedan kom räven på besök när vi inte var hemma. Vi bestämde oss då för att inte skaffa några nya hönor förrän vi hittat en bra plats på gården där det nya hönshuset skulle vara. En plats som alla skulle gilla.Nu när Paradisrabatten ska göras passar det bra att även göra iordning för nya hönor. De ska få bli Granne med Selmas egna paradisfåglar!

Ni som följer Granne med Selma på Facebook vet redan att Raymond bygger hönshus. Det kommer att bli fint! Platsen kommer att bli perfekt. Och att få egna ägg igen kommer att bli fantastiskt.


När jag städade i mina lådor hittade jag dessa hönstavlor som jag gjorde för länge sedan. Jag har rivit papper som färgats i bland annat kaffe.


Tiden går fort. Det var länge sedan jag gjorde dem och länge sedan de hängde uppe. Nu har jag placerat dem i grovingången. Där står ett gammalt bord i rätt rödbrun färg. Tavlorna och bordet gillar varandra.


Och jag gillar att det snart kommer att sprätta små fina hönor i vår trädgård.
Kram Sussie

4 kommentarer:

♥Linda♥ sa...

Åh, jag förstår din längtan! Jag har också haft höns i ca 10 år men i höstas kom mården och slog ihjäl allihop. Nu är det tomt i hönshuset och jag både vill och inte vill skaffa nya. Det är ganska skönt att slippa springa ut varje morgon och kväll i ur och skur men samtidigt så tomt och tyst i trädgården. Det brukade ju annars aldrig dröja länge när man gått ut innan man hade nyfikna höns runt fötterna som undrade om man hade nå´t gott med sig.
Vi får se vad som händer, hur länge jag klarar mig utan små vänner i trädgården. Hoppas det blir bra med dina :)

Kram Linda

Chokladvillan 1910 sa...

Vilka charmiga tavlor, de gör sig jättefint där vid bordet. Det verkar vara ett äventyr med höns men också otroligt härligt. Förstår dig. Själv har jag inte haft nöjet.
Må så gott !
Kram Anki

Anonym sa...

Vad härligt med höns! Jag har aldrig haft egna men alltid önskat att ha det. Nu bor jag äntligen så att det skulle vara möjligt och ditt inlägg inspirerar mig till att läsa på lite om det här med hönsägande igen.

Ha en fortsatt härlig söndag!

Designe sa...

Vilka underbara tavlor! Va duktig du är!
Jag skulle gärna ha höns oxå..så hemtrevligt men njuter av dom hos Eija istället! :)
Kram