Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 7 april 2013

Feng Shui för nybörjare

När jag var 13 år fick jag praoplats på ett kontor.
Kontoret var tapetserat med mörkbruna vävtapeter. Taket var täckt med gulnad furupanel. På golvet låg en mörkbrun heltäckningsmatta och det fanns ett enda fönster i rummet, som vette mot norr.
Varje dag gick jag hem med huvudvärk.


Kejsarrabatten 2012. Naturen är fantastisk! Färger, former, dofter... Visst blir man påverkad?

Jag har tänkt på den där praoveckan  många gånger. Vad var det som gjorde att jag blev så trött? Varför fick jag så ont i huvudet? Själva jobbet var ju jättekul!


Vårt kök.
Vi sitter gärna på samma plats som vi brukar göra. Kanske är det känslan av trygghet vi vill åt.

För mig är svaret enkelt. Vi påverkas av miljöer. Vi påverkas av färger, av former och av trygghetskänsla.

Kanske var det under praoveckan som mitt första intresse för inredning slog rot på allvar. Visst hade jag väl lärt mig en hel del kontorssysslor under veckan, men de har jag för länge sedan glömt.

Min största lärdom blev istället vilken fantastisk möjlighet vi har att påverka vårt mående genom miljön. Vid 13 års ålder dock fortfarande omedveten om, vilka konsekvenser denna upptäckt skull få för mina fortsatta val i livet.

Idag är jag tacksam över tröttheten och över huvudvärken jag pinades med under praoveckan. Tacksam över att det var så tydligt och var så jobbigt att jag aldrig glömmer det.Gammal bild från vårt duschrum. Det finns bra och dåliga sätt att möta morgondagen på. En nyplockad ros, en doftande tvål och en vacker handduk kan göra skillnad.Nästa lördag - den 13 april - är det åter dags för inspirationsdag i Feng Shui hos Granne med Selma. Det kommer att dröja innan det blir dags igen eftersom det nu planeras fortsättningskurser till hösten. För att gå fortsättningskursen är det bra om man innan har gått steg 1.


Anmälan görs till info@grannemedselma.se

Välkomna!
Kram Sussie

3 kommentarer:

Mitt Egnahem sa...

Det ser vi fram emot- en fortsättning:) Hoppas Du haft ett underbart inspirerande påsklov!!! //Mitt Egnahem/Anneli

Hanna sa...

fina bilder.
Ha en fin söndag.
kram
Hanna

Vitt Lantligt Romantiskt sa...

Hej,
Du har en väldigt fin blogg och en hel del vacker inredning på den! Det skulle vara roligt om du kom med i den nya samlingsbloggen Vitt, Lantligt & Romantiskt. Där kan man både ge och få inspiration. Dessutom får din blogg mera synlighet. Klicka in på: http://vlrinredning.blogspot.com.

Ha en bra dag!
Vitt, Lantligt & Romantiskt