Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
torsdag 10 januari 2013

Veckans förändring

Mina nya frukostvanor hänger i. Jag saknar inte morgonkaffet. Inte smörgåsen heller. Det känns skönt, att frukosten verkar vara en förändring, som kommer att hålla i sig. Jag mår ju så bra av det.

Denna vecka har jag bestämt mig för att lägga till ytterligare en god vana. Den här gången handlar det om tid.

 
Inspirationsbild från bonytt.no 
 
 
Jag kommer ofta alldeles för sent i säng. Man skulle kunna sammanfatta det med att jag lider av Alfons Åbergs syndrom. "Jag ska bara".
 
Från och med denna vecka ska jag därför komma i säng före 22.00 en kväll i veckan. En helt realistisk förändring som ju inte borde vara svår att genomföra. Det kommer garanterat att leda till en piggare Sussie.
 
Veckans medmänskliga förändring vill jag göra genom att lyfta fram Läkare utan gränser.
 
Det finns så många olika sätt man kan stödja utan att bli månadsgivare om man nu inte vill det. Ibland handlar det bara om att göra ett enkelt val mellan två helt likartade saker som ger två helt olika resultat.
 
Ska man till exempel köpa en blombukett i en Interflorabutik för 300 kronor kan man lika gärna be om att få köpa den bukett som skänker viss del till Läkare utan gränser. Eller hur?
 
Ingen skillnad för mig som konsument, men en stor skillnad för den som är i behov av stödet. 
 
 Läs mer här.
 
 
Kram Sussie
 
 


3 kommentarer:

Anonym sa...

<3 kloka tankar <3

Lantligt i smultronbacken sa...

Tid är något som jag förra året lovade mig själv mer, det resulterade i att jag blev en helt annan människa än den jag är idag. Jag prioriterar annorlunda och tänker på mig själv. Däremot det här med att komma i säng för tidigt går inte för mig, det slutar med att jag ligger och vrider och vänder mig, får huvudvärk och somnar senare än vanligt. Nä, jag lägger mig 23 och somnar oftast direkt, trött

Kram Teres

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh tänk att det målet har jag haft i hur många år som helst men lyckas inte. Men ikväll har jag lovat mig att ligga i sängen innan 22.30 för det är inte roligt att kliva upp på morgonen och skicka iväg barnen till skolan och jag alltid känner mig som ett spöke för jag är så trött.
Lycka till/Theres