- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


torsdag 3 januari 2013

Jag bloggar för Förändring

Temat är bestämt, nu är det "bara" att sätta igång.

Första förändringen ska handla om mig - Jag måste se över mina frukostvanor.
Kaffe och smörgås är inte världens bästa intag på morgonen. I allafall inte om man slänger det i sig, på språng, för att tiden är knapp.

Hälsosam och hemlagad müsli tillsammans med turkisk youghurt och hallon ska det bli under några veckor som frukost. Om jag kör stenhårt med bra frukost under januari/februari, kanske jag lyckas bryta kaffesmörgåsovanan.
Sen vill jag gärna tro att jag kan göra en förändring för en medmänniska också. Sedan tidigare har bland annat skänkt pengar hit och hit sedan jag startade Granne med Selma.

Veckans medmänskliga förändring tänker jag bidra med genom att uppmärksamma Unicef och deras strävan att låta flickor få utbildning.

Som bloggare kan man också hjälpa till att sprida budskapet genom att blogga om det. Här finns information om det. Det kostar ingenting förutom tiden det tar att läsa igenom och sedan följa rekommendationerna. Maila till jenny.holtare@unicef.se för intresseanmälan.

Bloggare

Men förresten... jag har ju gjort något som kostade mer än tid också. Jag har skänkt 300 kronor till Unicef. Klicka här om du vill göra det samma.

Man kan ju inte annat, än hålla med Michael Jackson, eller hur?

Kram Sussie

5 kommentarer:

Asta sa...

Ja, det finns så många behjärtansvärda ändamål som behöver våra pengar. Och faktum är att de flesta av oss har råd. Vi lägger 200 kr i månaden till Läkare utan gränser. Men jag tänker att vi borde lägga till någon ytterligare organisation. De där pengarna dras med autogiro och man tänker inte ens på dem. Men de går till nytta.

Designe sa...

Härligt! Jag har börjat äta fil på morgonen oxå..för jag äter macka på jobbet oxå så nån måtta får det va!:) Just nu hjortron i filen= såå gott å lyxigt!:) Jaa, det finns mycket man kan hjälpa till med..man blir lite blind ibland för såna insamlingar så det är bra att bli påmind!

Tyckte det var såå klokt med en icke-årskrönika på bloggen!..å istället ha en lista på vad du SKA göra detta år!

Önskar dig och de dina ett riktigt fint och kreativt 2013 oxå!

Kram kram :)

Unknown sa...

Tack för infon och länken till unicef!

Undrar om du fick mitt mail som jag skickade häromdagen?

♥ Pia... sa...

Oj män du va bra...fick nästan lite dåligt samvete ..min förändring var att ett enda stort egotänk dä.;) men det har gett ett liiiiitet steg åt rätt håll.. Så jag fortsätter väl med egotänket ..dvs blogga för förändring och våga ;)))) .. Muslin såg väldigt knaprig å go ut...å skänka en peng gör ja redan pm ja bara tänker efter !!! Till olika saker sen flera år..det går sv bara farten och finns redan med i budgeten så man glömmer bort det!...en sak till glömde ja... Kommentra här...;) men nu då har jag gjort det vis mobilen på jobbet ..tre små kottar å så ja ... Liite långsamt må ja säga ...barna leker å jag jasitter i soffan å ser på;)))) till kl 4.. Jo h lite annat blir väl gjort ;))))ha de bra lilla tant;;) kram Pia

Veronicas bakblogg sa...

Vilken fin människa du verkar vara! Det skulle finnas lite fler som du!!

Frukost är det viktigaste målet om dagen. Så jag går upp vid 4 och springer intervaller och sen äter jag smoothie med naturell yoghurt, banan, blåbär, hallon och lite färskpressad apelsin och sen tar jag en knäckemacka med kalkon och bara sitter och njuter av lugnet innan det är dags för jobb och annat! Kram