- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


lördag 10 november 2012

U~T~L~O~T~T~N~I~N~G

Kommer ni ihåg Karina?

Nu har hon gjort det igen - skrivit en bok,som jag har fått den stora äran att lotta ut ett exemplar av, här på bloggen.


Spänningsromanen heter ”Utan egen vinning”, och utspelas i Sunne, Värmland.
Baksidestexten lyder:
Stina vaknade av ett kras. Hon slog upp ögonen och stirrade ut i mörkret. Det var glas som krossades och den här gången lät det inte som om någon krossade fönstren till stallet utan att ljudet kom från en plats en bit undan. Hon la handen runt handtaget på en spade och öppnade långsamt dörren. Den här gången skulle han inte komma undan.

Äntligen kan kattföreningen Stjärnan bygga ett härbärge för hemlösa katter. De letar lokal och hittar snart ett stall som stått öde i årtionden vid Uddebergs gård utanför Sunne.

Men ingenting blir som Stina och de andra medlemmarna tänkt sig. I samma veva som de ska flytta in hittas en kvinna mördad på gården och under renoveringen börjar märkliga saker hända. Snart förstår de att allt har ett samband med deras flytt till Uddeberg. Frågan är bara vem som inte uppskattar att de bygger om det gamla stallet.

"Utan egen vinning" är en fristående uppföljare till debutromanen "Bara en pärla" som gavs ut 2010. Handlingen är förlagd till Sunne, Värmland, där också författaren Karina Johansson bor.


Karina har en blogg där ni kan läsa om hennes bloggturné som pågår just nu. Klicka här för att komma dit.

Gör så här om du vill vara med i utlottningen av boken:

  1. Kommentera i detta inlägg.
  2. Länka till tävlingen om du har en blogg ELLER skicka ett mail och berätta varför just du vill vinna boken. (susanne@grannemedselma.se) 
Tävlingen pågår till den 28 november. 

Här kommer en liten intervju med författarinnan:


1. Vem är Karina Johansson?
Jag är 43 år, bor i Sunne och jobbar deltid som reporter på Sunnes lokaltidning. Jag är intresserad av ganska många saker; måla tavlor, djur och då främst katter, åka båt och semestra i vår nyinköpta husbil, samt utförsåkning för att nämna några saker. Sen gillar jag att samla maskeradkläder, och att skriva, förstås. 
2. Din bok utspelas i och kring Sunne. Varför?
Det kändes helt naturligt att förlägga handlingen till Sunne eftersom det är här jag bor, och känner till miljöerna. Men lite bygger jag om verkligheten. I min nya roman ”Utan egen vinning” finns exempelvis inte Broby Badhotell och Uddebergs gård som ligger på Uddeberg, en vacker udde i sjön Fryken, i verkligheten. Så jag byggde en gård, trots att det råder byggförbud på udden…
3. Vilka reaktioner har du fått på att du skriver om Sunne?
Betydligt fler än jag räknat med! De som bor i Sunne, eller som varit här (många turister besöker Sunne, speciellt om somrarna) tycker att det är väldigt kul att känna igen sig. Något annat som är roligt är att folk funderar över vilka karaktärerna är, i verkligheten. Jag har fått många förslag, men naturligtvis stämmer inget, alla är ju tagna ur min fantasi. Men jag gillar att få frågan, det betyder ju att de har skapat en egen bild av en karaktär och det är ju det som är själva grejen.
4. Varifrån får du inspiration till dina böcker?
Innan jag började skriva ”Bara en pärla” läste jag en tidningsnotis om en kvinna som drunknat vid en brygga. Det stod att det inte fanns någon misstanke om brott och då satte min fantasi igång; hur kan de vara så säkra på att ingen har mördat henne?
I ”Utan egen vinning” är handlingen förlagd till en kattförening eftersom jag själv är en stor djurvän. På senare år har jag också börjat intressera mig för djurskydd, och då började jag fundera över om inte en sådan förening skulle kunna råka ut för en del händelser. Och på den vägen är det.


LYCKA TILL!
Kram Sussie

8 kommentarer:

Langhol sa...

Boken låter väldigt spännande så jag håller tummarna hårt!

Anonym sa...

Jag gör ett försök att vinna boken så jag har något att läsa under julen.
Alltid spännande med en ny författare som man inte läst något av tidigare.

Må så gott och trevlig kväll!

Ankie

Anonym sa...

åh den boken vill jag läsa! jag tar en lott och hoppas på tur
kram i natten
ullaisa
stortintresse@yahoo.se

Anonym sa...

Åh, den skulle jag gärna vinna åt min mamma som är från Sunne, hon skulle bli så glad!

Anonym sa...

Låter som en intressant bok. bokmal som man är :)

Christin Hermansson

Anonym sa...

Åhh, den vill jag ju såklart vara med och tävla om!!! Hoppas :)
Mvh Lotta Ranström

Tessan sa...

Den verkar spännande och skulle vara bra att läsa i jul. Intressant miljö också tror jag.

Annika sa...

Läste Karinas första bok o gillade den skarpt... självklart vill man ju läsa fortsättningen.... Annika