Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 30 september 2012

Myrten ~ MyrtlesJag har ett stort myrtenträd - som jag faktiskt inte riktigt förstår hur det har överlevt hos mig. Myrten får nämligen inte torka ut. Då förstår ni att det är en stor bedrift av mig att ha lyckats hålla det vid liv...

När jag vattnar så gör jag det rejält. Allt överflödigt vatten häller jag sedan bort så att inte rötterna blir stående i väta. Vattenflaskan står alltid i närheten och jag duschar över det flera gånger i veckan.


Jag har tagit massor av sticklingar från mitt myrtenträd. Nu får vi bara hoppas att de rotar sig även om det är fel tid på året för att ta sticklingar.

Selma Lagerlöfs faster Lovisa brukade klä socknens brudar Det skulle vara en liten, tunn krona av myrten
och en liten, tunn krans, likaledes av myrten, och en stor, vit slöja, och det var nästan alltsammans. Ibland kunde hon fästa ett rött sidenband om livet på den svarta ylleklänningen.

I boken Mårbacka berättar Selma Lagerlöf om faster Lovisa och hennes bestyr när hon fick komplettera en myrtenkrona med lingonris. (Klicka här för att läsa mer).

Kram Sussie

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket fint myrtenträd du har.
Kram Birgitta

Anonym sa...

Frisk grönt o vackert frodigt myrtenträd, härligt!!

En liten men naggande god glimt av det nyrenoverade rummet också!! Åh ser fram emot fler inspirerande bilder därifrån o längtar efter slutresultatet av soffan som skulle bli en trågsoffa!!

Ni är så fantastiskt duktiga du o din man o ni gör oss aldrig besvikna över resultatet, alltid smakfullt, tidlöst o vackert. En stor eloge till er också som tar billiga ting o gör om det till exklusiva inredningar - det inspirerar!! =)

Passar på att fråga vad ni målar med för typ av färg på väggar o möbler o vilken kulör?

Tack för att jag får följa er o inspireras av ert vackra hem!! Gokramar Veronica

G:a Affären sa...

Då har du en likasinnad här, jag förundras att den överlevde mina Saharaperioder i vintras. Nu ska den snart in och jag får väl ha växten i köket för att inte glömma bort den.
Hoppas sticklingarna tar sig!

Mårbacka måste jag läsa om någon gång...

Kram
Cia