Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
söndag 12 augusti 2012

Tusen trädgårdar

Denna helg är det dags för evenemanget Tusen Trädgårdar runt om i Sverige.
Igår besökte jag Gården på Hörn, bara ett stenkast från där vi bor. Jag fick en fantastiskt rolig förmiddag tillsammans med människor som brinner för växter, trädgård och alla växters rätt att få vara kvar i trädgården. Om man så bara är ett litet ogräs.

Eller som Angela sa:
- Alla vill ha fjärilar i sin trädgård, men ingen vill ha nässlor där fjärilarna lägger sina ägg.Av gamla juicekartonger kan man gjuta fina trädgårdsplattor i betong. Ett vackert rutmönster bildas när man sedan sätter ihop plattorna.

Jag hittade en tagetes som jag fått tips om av en bloggläsare: linnétagetesen längst ner till vänster.  Nästa år ska jag slå hål på min tagetesfördom för gott!Som små rörliga blommor, satte gårdens djur en extra mysfaktor på besöket.


Idag ska jag besöka ännu en trädgård. Mer om det i nästa inlägg.

Kram Sussie

4 kommentarer:

tre nyanser av vitt sa...

Vilken härlig trädgård! Jag ska också besöka en trädgård idag "Ängatorp" Det är min sista dag på sommarlovet också imorgon drar det igång igen...tur att man har en vecka utan barn först så huvudet får starta igång lite försiktigt. Har varit inne i trädgårdsbubblan många veckor nu ;)
Ha de bra
Marie

Vårt röda hus sa...

Kolla på bilderna av mina Linnétagetes så blir du kär direkt:)

Söndagskram från Eva-Mari

Moa sa...

Att besöka olika trädgårdar är väldigt inspirerande och roligt.. har inte varit runt nu på tusen trädgårdar men var i skåne i våras på flera besök.. ja man får verkligen massa ny energi av alla nya intryck både från människor, djur och fina trädgårdar.. ha det gott/Moa

Designe sa...

Vilken supermysig trädgård och jag håller med..såå trivsamt med djuren! Så smart oxå att gjuta i juice-förpackningar, blev ju läckert! Ha det! Kram :)