- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


torsdag 16 februari 2012

Husmorstips som fungerar!

Lök i alla former och varianter är standardvara hemma hos oss.

Idag kommer ett husmorstips som  garanterat  fungerar på nästan allt. I allafall när det gäller vardagliga sjukdomstillstånd.

Ät vitlök!

Så enkelt, så banalt och så fungerande att jag nästan inte tänkte ta med det som ett husmorstips.

Så här i förkylningstider äter jag en vitlöksklyfta varje dag och - peppar, peppar - jag har fortfarande klarat mig.  Och då har vi ändå haft streptokocker, körtelfeber och mykoplasma alldeles i vår närmaste krets. Visst kan jag vara lite snuvig eller så, men jag är helt övertygad om att jag skulle vara mycket sjukare om jag inte hade ätit vitlöken.När Raymond gjorde sig illa med tandtråd i munnen och fick ett djupt sår som verkligen svullnade och bultade, fick han rådet av tandläkaren att rulla in en vitlöksklyfta i bomull och lägga mot såret. Värken försvann på två timmar. Dubbel dos med Alvedon hjälpte inte alls.

När barnen var små och kände av ont i öronen så gjorde vi samma sak - la en vitlöksklyfta i bomull och la i örat. Våra barn har aldrig ätit en penicillinkur för värk i öronen. Fast det gäller att starta behandlingen direkt symptomen börjar.


En väns mamma hade problem med ett sår som inte ville läka. Hon gjorde samma sak - la en vitlöksklyfta i bomull som hon sedan tejpade mot såret. På några dagar hade det läkt fint. Varken omslag eller dyra salvor hade tidigare fått bukt med såret.

Så nästa gång du möter någon som luktar vitlök ska du tänka så här: Wow! här kommer det någon som antingen ätit en god middag eller inte vill bli sjuk!

Kram Sussie

7 kommentarer:

Där nol i Medskog! sa...

Jaa...jättebra! Själv brukar jag, så fort jag känner kill i näsan/gommen äta en knäckebrödskiva med pressad/hackad vitlök och smör. Mängder med örtte till detta!
Jag fick ett bra tips av min fd. granne, som är bra vid långvarig djup hosta. En msk hackad rödlök som blandas med en msk honung. tas ett par dagar i rad! Mindre gott men funkar!
Ha en fin kväll!

Lantligt i smultronbacken sa...

Här hemma äts det mycket vitlök, dock inte en klyfta varje dag. Då luktar man ju vitlök varje dag!!!
Men det kan det ju vara värt om man slipper vara sjuk.

Kram Teres

Eddan sa...

Åh, vitlök - kan aldrig få nog av det
;-).Om jag fick välja skulle det bli vitlök i maten varje dag här hemma
hi hi.

Idag fick jag vinsten från Liljeholmens - tack så mycket, nu ska här eldas ljus :-)!

Kram från Anette

♥Linda♥ sa...

Hej!
Jag tror på många husmorstips, det kan ju inte vara för intet som de fortfarande lever kvar!?! Har idag mer eller mindre tvingat min sjuka man att dricka en dekokt av pressad vitlök och riven pepparrot. Han fick det i sig men jag kan bara säja som så att uttrycket russinansikte och krullade tår har fått en ny dimension. Det var tydligen inte så gott... :-)
Kram

irene sa...

JA!
Det er helt klart att det fungerar!!
Kul med ett annorlunda inlägg
Kram på dig!!

Millygarden sa...

Tror som du att huskurer är nog det bästa och vitlök är gott.

Kram Marina

EvaB sa...

Goda tips! Vitlök är fantastiskt till mycket! I år ska ska jag plantera så jag får i gång egen odling...