Besök gärna hemsidan http://www.grannemedselma.se/ för aktuell information om kafferep, bokningar och kursverksamhet.
lördag 7 januari 2012

Inbyggd kökssoffa

När jag tittar mig omkring här hemma, så ser jag massor av ställen där jag kan slå mig ner och bara vila.
Sitta stilla med en kopp kaffe.

Men sitter jag där då?

Sitter jag ner och njuter av stillheten och betraktar när gräset gror eller snöflingor sakta dalar ner?

Neeej, inte då! Om jag nu ska vara ärlig.

Men även om jag inte sitter still (så lång stund åt gången) så blir jag avstressad bara av att VETA att möjligheten finns.

Den nya köksväggen innehåller en sådan där plats för vila och behag. Där ska jag sitta och kika ut när älgarna äter upp mina äpplen... (Tro´t den som vill *host*) 

Soffan står framför ett element så det gäller att tänka till när det gäller värmecirkulationen. Elementskydd är vackrare än att bara se elementet som det är. Elementskyddet har samma slags ribbning som vår stora kökssoffa.  Om detaljer återkommer, knyter det ihop allt till en helhet.


Ni ser också en liten idé om sidostycken på soffan. På dessa bilder är det ännu bara en prototyp utan finisch. Lite grovhugget men ändå något att ta ställning till. Vi har ännu inte bestämt om de ska vara kvar. Kom gärna med åsikter!


Hoppas ni mår bra allihop! Här hemma har vi besök av streptokocker, men de motas bort med penicillin för tillfället.

Nästa inlägg kommer fortsatt att ha KÖK som tema.
Vi ses snart!
Kram Sussie

5 kommentarer:

Mimmie sa...

Hej,

jag tycer absolut att ni skall ha "armstöd" på soffan, det blir mer soffa och mindre "låda" av den då. Riktigt sknyggt, både med rygg och armstöd måste jag säga.

En fortsatt bra 2012 och en skön helg önskar jag Dig.

Mimmie

Millygarden sa...

Genialt och så snyggt! Jag blir så inspireraD av alla snygga lösningar ni gör!

kram Marina

Anonym sa...

Ni gor det igen!
Underbart vaxade kok, jag ar saaaa nyfiken pa slutresultatet. Soffan blir nog snyggast med nagon form av armstod. Tank sa harligt att leva sin drom och att ha formanen att foda en ide, tanka, skapa och sedan se ett fardigt resultat! Vilket team ni ar och vilket kunnande!
Stor kram
Zazza Susanne

Gabriella sa...

känner igen mig..varför sitta?? hihi
super söt soffa du köpt.
ha en bra dag!

Anonym sa...

Halloj där!
Jaa vad fint ni gör. En jättefin soffa/bänk och vad fin den lilla stödfoten på mitten är. Armstödet är också så fint i modellen. Jag tror att där den står nu mellan skåpen blir det bäst utan armstöd. Om den däremot skulle stå för sig själv någon annanstans skulle den vara jättefin med armstöd.
Det hela påminner om gamla hus och lägenheter som har dessa djupa-djupa fönsternicher som man kan sitta i. Sedan är det bara att bulla upp med sköna kuddar,en kopp varmt kaffe och ta små pauser då och då medan man begrundar den vackra naturen utanför fönstret och filosoferar över livet.
Vilken duktig make du har förresten
kul att han är så engagerad, här har vi en som kör efter principen: NÄ MEN DET GÅR INTE!!! Ja du förstår väl. Hur som helst ska det bli roligt att se det färdiga resultatet.
Bästa hälsningar Ingela