- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


söndag 22 januari 2012

Frågor och svar

På håll ser det ganska färdigt ut på denna bild men ännu fattas småfix...


"Hej! Men vilket underbart fönsterskåp!!! Har funderingar själva på att göra ngt liknande fast våra fönster är lite mindre än era. Hur långt ut på bänken går ert skåp? Alltså från väggen och ut menar jag. Snygg list där upptill också. Kraaaam Anna "

Alla som bor och bygger i ett gammalt hus, vet att man nästan aldrig kan bygga efter ritningar och utgå från standardmått. Bygger man rakt så ser det snett ut. Och bygger man efter standardmått, kan det se som om det blir fel proportioner.

När vi byggde skåpen utgick vi från fönstrets nedre kant. Resultatet blir en ganska låg skåpnederdel, men ett vackrare mått för ögat.

Från golvet och upp till bänkskivan är det bara 74 cm. Hela skåpet mäter 1, 70 cm. Bänkskivan är 65 cm bred (blå pil) och från glasdörrarna och ända ut på bänken är det 30 cm (röd pil).
"Fönstren ni har i hallen, är det gamla fönster fyndade på t ex auktion? Jag har letat förtvivlat efter den här typen av fönster, men hittar bara nytillverkade och VÄLDIGT dyra. Vore tacksam på tips vart man kan hitta liknande fönster då vi funderar på att öppna upp mellan vårt kök och tv-rum på liknande sätt."

Vi har sparat, köpt och letat fönster i säkert 10 års tid. Vi har hittat dem på loppis eller auktion, fått dem av vänner och bekanta eller helt sonika byggt dem själva för att få precis de mått vi behöver. Fönstren har kostat i snitt ca 50 kr styck. De vi byggt själva har kostat mer.

Ibland har man tur så ge inte upp...

Och var inte rädd för fönster som ser fallfärdiga ut.


Oftast är det bara färgen som släppt. Träet brukar vara kärnfriskt. Ni kommer väl ihåg?

Var rädda om er!
Kram Sussie

P.S Ni som bor i trakterna runt mig, kanske kan ge mig tips på var jag hittar en till stol som de vi har i köket. De är tillverkade på Broby Möbler, ett företag som var igång här i Sunne på 70-talet. Jag skulle så GÄRNA vilja få tag i en till... D.S

12 kommentarer:

SWEDISH HOUSE sa...

Hej
I LOVE your kitchen it is beautiful!
You must be absolutely thrilled at the result!
Well Done!
LOVE PEACE enJOY your beautiful kitchen
x

annashusidingtuna sa...

Hej!
O tack o tack för det direkta svaret!
Nu ska jag visa bilderna för min stackars magsjuke make...
Kraam Anna

Kiki sa...

Hej!
Det blir ju jättefint!
Vilken typ av svart färg har ni målat med? Har ni svarta bänkskivor i resten av köket också? Supersnyggt iaf! :)

Ett Vitare Hem sa...

Vilket underbart kök och skåpen är ju helt fantastiska!!!
Ha en riktigt fin måndag!
Kram/Lena

Madicken sa...

Hej vännen!

Åååh! Det blir helt enkelt underbart!! Blir så avis på platsbyggda inredningar! =)

Jag satt nyligen och kollade vilka som lade inlägg hos mig när min blogg var alldeles ny, i maj 2007. Du var faktiskt en av de första, att kommentera på min blogg. Kul! Startade du också bloggen samtidigt ungefär? Vi var ju ett gäng som kom från Familjeliv-sajten...

Det är kul att se att många av oss finns kvar och bloggar än idag!

Jättekramen till dig!

Unknown sa...

Åh vad fint det blir. Kan bara hålla med dig om det där att det inte finns några standardmått. I mitt hus skiljer det 10 cm på takhöjden från det ena sidan på rummet till det andra;))

Målargården sa...

Supersnyggt..., som vanligt! =O)
Jättemycket inspiration finns hos er, ni är verkligen duktiga att fixa och dona. En fråga: Vilken färg har ni använt till era svarta bänkskivor?...har nämligen själv svarta bänkskivor på G i sportstugan men vet inte riktigt vad vi skall använda. Ha det jättebra! / E-M i Målargården

Maria Fridh Olsson sa...

Va fint ni har det...önskar jag kunde få till det så:)

Du får gärna kika in på min nya blogg som jag håller på o fixar med.Den är i nystart-stadiet!

Välkommen

/Maria

Anonym sa...

hej!

Oh, så imponerad jah är. Ni är bara så duktiga. Det är så roligt att se före och efter bilder och se lite mer i detalj för all den inspiration som det ger. Vi bor i en lååång skånelänga oh alla rum ligger i fil, har lagt ner mycket arbete under måååånga år och nu återstår ekonomibyggnaderna att fixa till så vi kan använda dem till mer värdefulla saker än bara gamalt byggmaterial. Det är bara SÅ inspirerande att läsa din blogg och drömma sig bort. Tyvärr kostar det lite att renovera så man får ta en bit i taget. Du får så gärna visa fler bilder på ert vackra hem det är så roligt att se. Älskar det!!

Kram
Ingrid

Anonym sa...

Hej!! Mitt namn är Ulrika! Skickat ett mail till dig angående hur ni behandlat era svarta bänskivor!! Hoppas du vill vara snäll att svara!! Tack på förhand!! Tack för all inspiration! Mvh/ulrika

Odensvi gård sa...

Vilket fint kök och tack för massor av inspiration. Vårt hus är inte lika högrest som ert men idéer är till för att bytas.
Pia

Maria sa...

Men Åhhhh vad fint det blev! Duktiga ni är!

/Maria