- Inredning - Trädgård - Recept - Feng Shui - Välkommen till Granne med Selma!


tisdag 31 maj 2011

Kakor till Mors Dag

Vilket härligt gäng damer, ungdomar och små töser det kom på Mors Dag! Några firade dagen genom att komma tre generationer på kafferep hemma hos oss. Stallet fylldes av människor, värme och skratt.
Tack för att ni gjorde dagen speciell!

Vid varje kafferep bakar jag kakor som passar in till temat för dagen. Varje kaka har en historia knuten till sig som på ett eller annat sätt berör dagens datum.Pilska fi... nej, förlåt! Finska pinnar ska det vara.
Mormors syltkakor. En kaka söt som en spetsduk...


Blåbärssnitt. En av gästerna gjorde en så härlig Mors Dag-koppling till denna kaka som jag mest snodde ihop på skoj: "Blåbär hör ju lite ihop med Mors lilla Olle."  Ja, visst! Tack snälla du, för den kopplingen :-)
Jitterbuggar och Bondkakor. Jag ska inte trötta ut er med historierna bakom de valen. Däremot ska ni få veta varför nötkakor fanns med på Mors Dag-temat. Det har jag ju lovat i ett tidigare inlägg.Nötkakor
Min mamma är duktig på nästan allt. En av få saker som hon dock inte behärskar, är att baka. Det vet alla om. När jag var liten skulle hon dock slå på stort och baka nötkakor inför jul. Gissa om hela släkten skrattade, när kakorna flöt ut och blev så stora, att det endast rymde fyra stycken på plåten?! Slutknorren på historien berättades dock inte på kafferepet, den kommer här, med mammas egna ord:

 - Ja, int vart di go heller. Inte ens hunn åt ôpp dôm!


Ni har väl hört den här sången? Självklart fanns det också hemgjorda dammsugare på kafferepet!I ett tidigare inlägg, hintade jag lite om, en egen kaka som höll på att ta form inne i mitt huvud. Den hann bli färdigtänkt innan Mors Dag och recept på den kommer i nästa inlägg. Den fick det passande namnet "Violer Till Mor".

Kram Sussie6 kommentarer:

Färjtorp sa...

Hej! Vilket kakkalas!! Oj vad gott det såg ut alltihop.

Kram från mej
/Johanna

♥ Pia... sa...

Jahaja.. och så sitter man här och är litte kakesugen.. hamnar så mitt i kafferepet.. Dää var inte bra.. Nu blev jag ju ännumera sugen ju!! Får bli ett kafferep i sömmer hos dej.. dä förstår ja dä.. Vädligt frestande bilder..kram..Pia

ANNIKA sa...

Javisst! hade vi det trevligt i stallet på Mors Dag.
Sussie ! du är suverän på att baka.
Fick några favoriter bla.mormors syltkakor,succe´kakorna och "violer till mor" som kommer i nästa inlägg.
Kul att få receptet och försöka baka själv...
kramar ANNIKA

Målargården sa...

Heeeeej! Tack för din kommentar. Vi hade sååååå jättetrevligt och det var sååååå jättekul att träffa dig och din man. Ni hade verkligen gjort er gård och stall underbart vackert. Visade min man bilderna och han höll fullständigt med. Resan hem gick super och vi landade i Nusnäs vid nio på kvällen men då hade vi hunnit med ett bekantskaps stopp i Malung också! Inlägget om vårt Morsdagsfirande kommer. Har varit sååå intensivt med mitt arbete/projekt nu sista veckan men snart bör jag hinna med min egen block också! Ha det så jättebra och hör av er om ni kommer uppåt från Rättvik! / Kram Eva-Mari

Lantligt i smultronbacken sa...

WOW, vad många olika sorters kakor. Nu blev jag sugen igen. Ska baka någon sort imorgon och vi får väl se vad det blir

Kram Teres

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Hej
Vilka underbara fat med gudomliga kakor.
Nu får det nog bli lite baka av idag inför kommande långhelg!
Ha en fin onsdag.
kram
Jessica